De nieuwste spellen van week 36

  Sarah     08-09-2019     Reacties (0)

De nieuwste spellen van week 36

Elke week geven we een overzicht van de spellen (en andere producten) die nieuw in voorraad zijn gekomen bij Het Spelhuis.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

De nieuwste spellen van 999 Games:

 • De Taveernen van de Oude Stad (12+)
  Het nieuwste spel van Wolfgang Warsch, de succesauteur van o.a. The Mind, Clever en De Kwakzalvers van Kakelenburg. Deze keer een iets zwaarder spel waarin de spelers een waard zijn die hun taverne zo goed mogelijk moeten laten draaien. Een spel met deckbuilding en dobbelmechanismes. Hij staat zeker op onze wanted-list!
 • Adventure By Book: De Schatzoekers van de Kuala-archipel (7+)
  Adventure By Book introduceert een nieuw concept: een coöperatief avonturenspel in stripvorm! 1 tot 4 spelers kunnen aan de slag gaan als een van de karakters uit het boek. Je lost raadsels op, ontdekt geheime doorgangen, ontwijkt valstrikken. Elk karakter heeft ook speciale eigenschappen. Kortom, je beleeft een heel avontuur!
 
    

De nieuwste spellen van White Goblin Games:

 • Quantum (8+)
  Quantum is de nieuwste telg in de (ruime) serie dobbelspellen die White Goblin Games al op de markt heeft gebracht. Hou je van Qwixx, Qwinto, Twenty-One, Knister en Knaster? Dan gaat Quantum jou ook zeker kunnen bekoren! 
 

De nieuwste familiespellen:

 • Jungle Speed [LIMITED EDITION] (7+)
  De nieuwe Limited Edition uitgave van Jungle Speed, met illustraties van Bertone. De spelregels van dit klassieke actiespel blijven natuurlijk hetzelfde!
 • 5211 (8+)
  Het nieuwste kaartspel van Next Move heeft erg simpele regels, ze zijn zelfs in de titel vermeld: Je hebt altijd 5 kaarten. Je speelt er eerst 2, dan 1 en dan nog 1. 5211 heeft mechanismes van set collection en meerderheden. Je kan het met 2 tot 5 spelers spelen.
 
    

De nieuwste spelaccessoires:

 • Q-Workshop Dice
  Weer een heel aantal toevoegingen aan onze collectie Q-Workshop Dobbelstenen!
 • D&D: Heavy Metal RPG Dice
  Dungeons & Dragons spelen wordt nog zoveel leuker met deze Heavy Metal Dice!
   
      

De nieuwste breinbrekers:

De nieuwste partyspellen:

 • King Size (18+)
  Heb je altijd al de 'grootste' willen hebben? Pak dan je kans in King Size! Een hilarisch, simpel en snel spel met verrassend veel diepgang!
 

De nieuwste expert-spellen:

 • Black Angel (12+)
  Het nieuwste spel van Pearl Games, bekend van onder meer Troyes. Black Angel is een zwaar strategisch spel waarin 1 tot 4 spelers een Artificiële Intelligentie moeten bouwen. De AI met de meeste overwinningspunten is uitverkoren om de mensheid te redden.

De nieuwe Pokémon-producten:

    

    
    

Lees meer

De nieuwste spellen van week 35

  Sarah     01-09-2019     Reacties (0)

De nieuwste spellen van week 35

Elke week geven we een overzicht van de spellen (en andere producten) die nieuw in voorraad zijn gekomen bij Het Spelhuis.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

De nieuwste spellen van 999 Games:

 • Adventure Games: Monochrome Inc & Het Gevang (16+)
  Een volledig nieuwe serie waarin het ontdekken van een verhaal centraal staat. Ideaal voor spelers die minder van raadsels houden. Er zijn 3 hoofdstukken die elk zo'n 90 minuten duren. Maar er is geen tijdsdruk, het gaat dus echt om het verhaal. In tegenstelling tot de EXIT's moet je niets stuk doen, je kan het spel na het spelen dus doorgeven.
 • Catan: Piraten & Ontdekkers (Uitbreiding voor 5 en 6 spelers)
  Speel je graag Catan met de uitbreiding Piraten & Ontdekkers maar is jouw spelersgroep groter dan 4 personen? Dan is deze uitbreiding iets voor jou!
 
        

De nieuwste spellen van White Goblin Games:

 • Trapwords (8+)
  Trapwords is een party- en woordspel van de makers van Codenames. Bij het uittesten hebben we gegierd en gebruld! Het ideale spelersaantal is volgens ons 4 of 6 spelers. Echt een aanrader voor groepen die van woordspellen houden. Het spelconcept doet een beetje aan het klassieke spel 'Taboe' denken, maar doordat de ene groep de 'trapwords' (of taboewoorden) van de andere bepaalt, is het extra spannend zowel voor de radende groep als de niet-radende groep.
 • Silver & Gold (8+)
  Silver & Gold combineert twee mechanismes die op dit moment erg populair zijn: 'roll-&-write' (of moeten we zeggen 'flip-and-write' omdat er bij Silver & Gold geen dobbelstenen aan te pas komen) en tetrisvormen. Hou je van korte en vlotte spellen? Dan zullen de simpele regels en snelle gameplay van Silver & Gold je zeker kunnen bekoren! 
   
      

De nieuwste spellen uit de Oniverse-reeks:

 • Nautilion (10+)
  Nautilion is een coöperatief, strategisch dobbelspel voor 1 of 2 spelers. Dit spel presenteert een unieke kijk op het roll & write-mechanisme. Deze uitgave van Nautilion bevat reeds 5 uitbreidingen.
 • Sylvion (10+)
  Net zoals Nautilion kan je Sylvion alleen of met 2 spelers spelen. Het is een coöperatief, strategisch kaartspel gebaseerd op het mechanisme van Tower Defense.
   
      

De nieuwste HABA-spellen:

 • Luxantis (6+)
  Uniek aan Luxantis is het interactief spelbord met ledlabyrint. Luxantis is een geheugen- en verzamelspel voor 2 tot 4 spelers dat samenwerking bevordert. Kan jouw team de blauwe (veilige) lichtjes onthouden en de rode lichtjes op jullie pad ontwijken om zo de schaduwwezens tegen te houden?
 • Overal Erwtjes (6+)
  De spelers moeten orde brengen in de grote erwtenchaos: door te sorteren, te rekenen en te ruilen. Overal Erwtjes is een grappig telspel voor 2 tot 5 spelers.
 • Wilde Vikingen (6+)
  Hou je van spannende en riskante spellen, dan is Wilde Vikingen zeker iets voor jou! In dit spel voor 2 tot 5 spelers probeer je de meeste edelstenen te bemachtigen, maar daarvoor moet je eerst wapenuitrustingkaarten verzamelen!
   
          

De nieuwste spellen van Fantasy Flight Games:

 • Star Wars Legion: Imperial Shoretroopers Unit Expansion
  Deze Unit Expansion bevat 7 unieke, ongeverfde imperiale Shoretrooper-miniaturen die je kunt toevoegen aan je Star Wars™: Legion-collectie. 5 troopers zijn gewapend met E-22 blastergeweren, 1 Shoretrooper is uitgerust met een T-21B richtgeweer om extra schade aan te richten vanop lange afstand en er is ook 1 DF-90 Mortier Trooper.
   
  -

De nieuwste breinbrekers:

De nieuwste puzzels:

De nieuwste expert-spellen:

 • Crisis (14+)
  Crisis is een strategisch expertspel met worker placement-mechanisme. 1 tot 5 spelers spelen de rol van zakeman en proberen hun bedrijf opnieuw op te bouwen en waarde te creëren op een bijzonder uitdagend moment.
 • Teotihuacan: Late Preclassic Period (12+)
  De eerste uitbreiding voor het expertspel Teotihuacan bevat verschillende modules die samen of afzonderlijk met het basisspel gecombineerd kunnen worden.
   
      

Overige nieuwe spellen:

 • Can't Stop Express (10+)
  Can't Stop Express is de snellere variant van het dobbel- en push your luckspel Can't Stop. 
 • Slide Quest (7+)
  Slide Quest is een coöperatief en hilarisch behendigheidsspel voor 2 tot 4 spelers. Help de rollende ridder door alle levels te geraken, maar ontwijk ondertussen valkuilen, dynamietstaven en schurken!
 • Dungeon Academy (10+)
  Dungeon Academy is een chaotisch real-time roll & write spel voor 1 tot 6 spelers vanaf 10 jaar. Ben je klaar om je diploma van Avonturier te behalen aan de Dungeon Academy?
 • Greedy Kingdoms (10+)
  Greedy Kingdoms is een strak en spannend spel voor twee spelers die van deductie houden. Snel spelen en eenvoudige regels maken dit een spel waar hebzucht zeker goed is!
 • Dale of Merchants 2 (10+)
  Dale of Merchants 2 is, net zoals zijn broertje Dale of Merchants 1, een zeer variabel, competitief kaartspel waar alleen de slimste en sluwste handelaar de rol van handelsmeester kan krijgen. Je hebt Dale of Merchants 1 niet nodig om dit spel te kunnen spelen, maar je kan het er wel mee combineren.
   
                  

De nieuwste spelaccessoires:

 • Chessex Gaming Stones
  Deze Gaming Stones van Chessex kan je gebruiken als counters voor bv. trading card games. We hebben ze in meer dan 20 verschillende kleuren en varianten!
 • Tiny Epic Gaming Mats
  De mooie playmats voor de spellen uit de 'Tiny Epic'-serie zijn in voorraad! We hebben speelmatten voor Tiny Epic Galaxies, Tiny Epic Galaxies: Beyond The Black, Tiny Epic Mechs, Tiny Epic Quest & Tiny Epic Kingdoms.
   
      

Lees meer

Reisspellen

  Sarah Beusen     13-07-2019     Reacties (0)

Reisspellen In de HBVL-weekendkrant van 13 en 14 juli 2019 verscheen een artikel over reisspelletjes. De redacteurs hadden een selectie reisspelletjes gespeeld met hun gezin en gaven deze een score. Een heel leuk idee natuurlijk! Ware het niet dat er in deze selectie geen enkel modern spel werd opgenomen (Ja, meer reclame voor Zeeslag en Toren van Pisa kan de mensheid echt gebruiken). Een gemiste kans dus. En die nemen wij graag op!

Ik ga op reis en neem mee:

 

Een spel voor kinderen: Rhino Hero
Rhino Hero Haba

2-5 spelers / 5-15 minuten / vanaf 5 jaar

Rhino Hero zorgt voor stapelplezier voor het hele gezin en bevat eenvoudige regels voor snel speelplezier. 
De beestachtige superheld Rhino Hero klimt zonder vrees tegen de hoogste huizen op om naar boeven en schurken uit te kijken. Hij is zo sterk als een leeuw en zo sluw als een vos, maar ook zo zwaar als een neushoorn. Dat brengt ook de sterkste flatgebouwen aan het wankelen. Kunnen jullie Rhino Hero helpen om zijn wankele missie te vervullen en de wolkenkrabber zo stevig mogelijk op te bouwen?

 


Een spel voor koppels: JaipurJaipur

2 spelers / 30 minuten / vanaf 10 jaar

Jaipur, hoofdstad van Rajasthan. Je bent één van de machtigste handelaren in de stad. Maar dat is niet genoeg, want enkel de handelaar met twee Seals of Excellence krijgt het privilege van een uitnodiging naar het hof van de Maharaja. Je moet dus beter doen dan je tegenstander door aankopen, ruilhandel en verkopen terwijl je een oogje houdt op je twee kuddes kamelen. Een kaartspel vol verrassingen voor gehaaide handelaars!
 

 

Een spel voor in het vliegtuig/op de bus: QwixxQwixx

2-5 spelers / 15 minuten / vanaf 8 jaar

Bij Qwixx hoef je niet op je beurt te wachten - iemand dobbelt en iedereen kan de worp benutten! Hoe meer getallen je op je scoreblad aankruist, des te meer punten je krijgt. Qwixx kan in twee minuten worden uitgelegd en is spannend tot de laatste worp. Dobbel mee en laat je aansteken door de QWIXX-koorts!
 

 

Een spel om alleen te spelen (kinderen): Down The Rabbit Hole (Smart Games)Down the rabbit's hole Smart Games

1 speler / vanaf 5 jaar

Down the Rabbit Hole is een ondergronds avontuur! Meneer Vos, Meneer Das en de Familie Konijn zijn allemaal op zoek naar een nieuwe woonst. Maar met zoveel dieren die onder de grond leven in het bos, moeten ze opletten om niet op de verkeerde plaats te graven. Zorg ervoor dat elk dier een hol heeft met een eigen uitgang. Zie jij al licht aan het einde van de tunnel? "Down the Rabbit Hole" is een superleuk puzzelspel met 48 opdrachten en magnetische puzzelstukken. Ideaal om mee te nemen op je eigen fantastische reis.
 

 

Een spel om alleen te spelen (volwassenen): VrijdagVrijdag

1 speler / 25 minuten / vanaf 10 jaar

De speler stelt Vrijdag voor en probeert Robinson door het spel heen te leiden. Hij komt verschillende bedreigingen tegen, die hij zal moeten bestrijden. Aan het begin van het spel is Robinson alleen nog niet zo handig. Tijdens het spel verbetert hij Robinsons vaardigheden en wijsheid, zodat hij ook van grotere gevaren kan winnen. Helaas wordt Robinson wel steeds ouder, waardoor hij weer trager en onhandiger wordt. De enige manier om het eiland levend te verlaten is het winnen van 2 beresterke piraten.
Vrijdag is een uniek spel, dat de speler steeds weer voor verrassende keuzes stelt. Hij zal merken dat er oneindig veel mogelijkheden zijn om de hindernissen op zijn weg aan te pakken. Door de verschillende moeilijkheidsgradaties is het spel geschikt voor verschillende leeftijdscategorieën.
 

 

 

Een spel voor groepen: Princess Legend
Princess Legend

3-8 spelers / 30 minuten / vanaf 10 jaar

De prins is op zoek naar zijn prinses, maar iedereen probeert zijn identiteit verborgen te houden. Je zal dus moeten rekenen op enkele dierbare bondgenoten die je willen helpen. Speel om de beurt met de prins en stel de juiste vragen om de waarheid te achterhalen.
 

 

Een spel voor expertspelers: Tiny Epic Galaxies
Tiny Epic Galaxies

1-5 spelers / 30 minuten / vanaf 14 jaar
In het spel Tiny Epic Galaxies bepalen de gegooide dobbelstenen welke acties je in je beurt kan uitvoeren. Je kan planeten gebruiken voor hun speciale eigenschappen, planeten koloniseren om zo overwinningspunten binnen te halen, je ruimteschip upgraden, resources verkrijgen, ... Het spel is gedaan van zodra een speler 21 overwinningspunten heeft behaald. De ronde wordt dan nog afgespeeld en de speler die de meeste overwinningspunten behaalde (door gekoloniseerde planeten, geheime missies en het niveau van je ruimteschip), wint Tiny Epic Galaxies.
 

 

Een spel voor families: Ticket to Ride London
Ticket to Ride London

2-4 spelers / 10-15 minuten / vanaf 8 jaar

Welkom in het Londen uit de jaren 70 met Ticket to Ride London! Ontdek de mode- en muziekhoofdstad van de wereld door aan boord te springen van de beroemde dubbeldekker bus en bezoek historische locaties zoals Buckingham Palace, het British Museum en de Big Ben…
Ticket to Ride London is een snelle, stand-alone variant van de populaire bordspellenserie Ticket to Ride. Spelers racen tegen elkaar om de belangrijkste buslijnen in de stad te claimen en hun bestemmingskaarten te behalen. Daarnaast kun je bij Ticket to Ride London extra punten verdienen door districten te voltooien: hiervoor dien je alle locaties van een district aan elkaar te verbinden.
Ticket to Ride London is snel te leren en daarmee zowel leuk voor beginnende als gevorderde spelers.
 

 

Een spel voor Escape Room liefhebbers: Pocket Escape Room
: Achter het GordijnPocket Escape Room: Achter het Gordijn

1-6 spelers / 60 minuten / vanaf 12 jaar

Pocket Escape Room: Achter het Gordijn is een kaartspel gebaseerd op escape rooms.
In dit coöperatieve kaartspel moet je een belangrijke missie volbrengen. Het enige dat je hebt is een stapel van 60 kaarten vol raadsels en voorwerpen. Lukt het je om met je teamgenoten op tijd alle opdrachten uit te voeren? Goed samenwerken en een heldere geest zijn vereist om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Pocket Escape Room biedt een heuse ‘escape room’-ervaring in een compact doosje.
 

 

Een ‘we krijgen er nooit genoeg van’-spel: Impact
Impact

2-5 spelers / 15 minuten / vanaf 8 jaar

Om de beurt gooien de spelers hun dobbelstenen in de arena. Wie is zo behendig en haalt meer dobbelstenen uit de arena dan hij erin gooit? De laatste speler met dobbelstenen wint!
 

 

Een samenwerkingsspel: Bandido
Bandido

1-4 spelers / 10-15 minuten / vanaf 6 jaar

Deze grote boef probeert te ontsnappen, kunnen jullie hem tegenhouden? Je houdt de boef tegen door de gangen te blokkeren. Je mag je kaarten in de lengte of de breedte neerleggen. Sommige kaarten bevatten een doodlopend einde, sommige doorgaande kaarten. Door handig samen te overleggen kun je de boef blokkeren en winnen jullie het spel Bandido.

 

 

Lees meer

De beste buitenspellen voor de zomer

  Sarah Beusen     05-07-2019     Reacties (0)

De beste buitenspellen voor de zomer Iedereen kent inmiddels het houten werpspel Kubb. Maar wist je ook dat er ook andere plezante buitenspellen te verkrijgen zijn? Op de buurtbarbecue, in de jeugdbeweging, op de camping, op het strand, in de eigen tuin, … Een buitenspel is echt ideaal om jong en oud mee bezig te houden tijdens de zomermaanden.


King of the HillKing of the Hill

2-6 spelers / 15 minuten / 6+ / Merk: Tactic / Prijs: €17,99
In King of the Hill bouw je een kasteel met blokken en probeer je de koning en zijn handlangers uit het kasteel te gooien met 2 ballen. Het kasteel beschadigen doe je best niet, want dat kost punten! De vijandige koning moet je wel uitschakelen. Anders scoor je helemaal niet.
Waarom King of the Hill kopen? King of the Hill speelt in een kwartiertje. King of the Hill is daardoor ideaal voor jongere kinderen.


Banana KickBanana Kick

2-6 spelers / 10 minuten / 6+ / Merk: Tactic / Prijs: €17,99
Altijd al eens willen voetballen met een banaan? Dan is Banana Kick echt iets voor jou! Banana Kick speel je in 2 teams. Je probeert de Banana over de doellijn van de tegenstanders te krijgen.
Waarom Banana Kick kopen? Banana Kick heeft eenvoudige en heldere regels die ervoor zorgen dat je snel kan beginnen te spelen. Door de onvoorspelbare bewegingen van de Banana is plezier verzekerd!


SpeurtochtSpeurtocht

2-12 spelers / 20 minuten / 5+ / Merk: Tactic / Prijs: €17,99
Alle kinderen houden van een spannende speurtocht! Met het materiaal uit Speurtocht was een zoektocht maken nog nooit zo gemakkelijk. Speurtocht bevat duidelijke stap voor stap instructies waarmee je een avontuurlijke zoektocht voor binnen of buiten kan maken.
Waarom Speurtocht kopen? Speurtocht is ideaal voor familie- en kinderfeestjes. In de doos zit alles wat je nodig hebt voor een echte schattenspeurtocht én handige stap voor stap instructies.


BAGit!BAGit!

4-8 spelers / 10 minuten / 6+ / Merk: Tactic / Prijs: €17,99
BAGit! wordt in 2 teams gespeeld. Elk team probeert hun ‘beanbag’ naar de goal van de tegenstander te brengen, terwijl het zijn eigen goal moet beschermen.
Waarom BAGit! kopen? BAGit! bevat eenvoudige regels, waardoor het spel ook al geschikt is voor de allerjongsten. BAGit! krijgt iedereen in beweging.


MölkkyMölkky

2-6 spelers / 30 minuten / 6+ / Merk: Tactic / Prijs: €24,99
Gooi de Mölkky werpstok naar de kegels en probeer er zo veel mogelijk om te gooien. De eerste speler die precies 50 punten haalt is de winnaar!
Waarom Mölkky kopen? De regels van Mölkky zijn eenvoudig om te leren, maar het blijft altijd spannend!
 

SMAKSmak

2-6 spelers / 30 minuten / 6+ / Merk: Helvetiq / Prijs: €39,99
SMAK is het nieuwste spannende werpspel voor alle leeftijden! Vorm 2 teams (rood en blauw), plaats de torens, gooi met aanvals- en verdedigingsstokken om punten te scoren en de worp van je tegenstander ongedaan te maken. SMAK is een behendigheidsspel waarbij je tactisch inzicht én een beetje geluk nodig hebt.
Waarom SMAK kopen? Ideaal voor spelers die een meer tactische variant van Kubb zoeken.

 

Lees meer

De opmars van Wolfgang Warsch

  Sarah Beusen     29-08-2018     Reacties (0)

De opmars van Wolfgang Warsch Wolfgang Warsch2018 was het jaar van Wolfgang Warsch. Deze tot voor kort onbekende spelauteur sleepte dit jaar met maar liefst drie verschillende spellen een nominatie binnen voor de prestigieuze Spiel des Jahres en won met de Kwakzalvers van Kakelenburg de prijs voor het beste spel voor ‘experts’. In deze blog bespreken we onze favoriete spellen van deze sympathieke Duitse spelauteur.
 

Illusion (White Goblin Games)
2-5 spelers, 15 min, 8+
Illusion is een kaartspel met wellicht even eenvoudige regels als UNO. Ideaal dus om ook niet-gamende mensen een spel te laten spelen, tenzij ze kleurenblind zijn natuurlijk. In Illusion rangschik je kleurrijke kaarten volgens de hoeveelheid van de aangegeven kleur (bv. 0% groen, 11% groen, 50% groen, …). Om beurten neemt elke speler een nieuwe kaart van de stapel en legt deze aan in de rij op de volgens hem juiste plaats. Twijfel je aan de plaatsing van de kaart van de vorige speler, dan worden alle kaarten omgedraaid en wordt er bewezen wie gelijk had. Op de achterkant van elke kaart vind je immers de juiste oplossing. Er wordt een pijlenkaart uitgedeeld aan de speler die het bij het rechte eind had. De speler die als eerste drie pijlenkaarten verovert, wint Illusion.


 
The Mind (White Goblin Games)The mind
2-4 spelers, 15 min, 8+
The Mind is een vlot en coöperatief kaartspel. Er zijn gelijkenissen met The Game, alhoewel Warsch beweert nooit The Game gespeeld te hebben voordat hij The Mind bedacht. Het doel van the Mind is om alle handkaarten (van 1 tot 100) in oplopende volgorde te spelen. Eén klein detail: er mag tijdens het spel niet gecommuniceerd worden, zowel verbaal als non-verbaal. Het is dus aan de spelers om 1 ‘mind’ te vormen en aan te voelen wanneer ze hun kaart moeten afleggen. In ronde 1 heeft elke speler 1 handkaart, in level 2 zijn dat er 2, en zoverder. Het wordt dus steeds moeilijker en uitdagender. Wordt er een fout gemaakt, dan delen de teamleden dit mee en verliezen ze een leven. Voltooi alle levels zonder al je levens kwijt te geraken en win The Mind! 
Clever (999 Games)Clever
1-4 spelers, 30 min, 8+
Clever is een tactisch dobbelspel voor 1 tot 4 spelers. Ideaal voor mensen die Keer op Keer leuk vinden en op zoek zijn naar wat variatie en extra uitdaging. Deze ‘roll and write’ is ook bekend onder de Duitse naam ‘Ganz Schön Clever’. De Nederlandse versie wordt in oktober 2018 verwacht. In Clever krijgt elke speler 1 invulblaadje en wordt er om beurt met 6 dobbelstenen (in 6 verschillende kleuren) gegooid. Hieruit kiest de actieve speler 1 dobbelsteen (bv. 4), waarna hij alle dobbelstenen die lager zijn dan dat getal moeten afleggen (bv. 3, 2 en 1). Dan mag dezelfde speler met de overblijvende dobbelstenen nog een worp doen. Hieruit kiest hij weer 1 dobbelsteen en legt de lagere getallen weg. Ten slotte is er nog een derde worp, waaruit de speler een derde en laatste dobbelsteen kiest en de anderen weglegt. De actieve speler mag de gekozen dobbelstenen op zijn blaadje invullen. De dobbelstenen die weggelegd werden zijn ter beschikking van de non-actieve spelers. Zij mogen hieruit 1 dobbelsteen kiezen en deze ook invullen. Het leuke hieraan is dat je dus zelfs buiten je beurt iets te doen hebt! Elke dobbelsteen komt overeen met een gekleurd gebied op het invulblaadje en scoort op een andere manier punten. De speler die na 4, 5 of 6 rondes (afhankelijk van het aantal spelers) de meeste punten heeft, is de meest clevere speler en wint dus het spel!


 
De Kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games)De Kwakzalvers van Kakelenburg
2-4 spelers, 45 min, 10+
Met De Kwakzalvers van Kakelenburg (ook bekend als ‚Die Quacksalber von Quelinburg’) bewijst Warsch dat hij niet enkel het korte en compacte genre aankan. In dit bagbuildingspel (denk aan Orléans en Altiplano) gaan de spelers aan de slag om hun eigen toverdrank te maken. De samenstelling daarvan is echter belangrijk, want een teveel van een bepaald ingrediënt kan je toverdrank wel eens doen ontploffen! Beslis jij op het juiste moment om te stoppen met brouwen of neem je risico’s om zo een betere toverdrank te maken? Dit Push Your Luck-principe (dat je ook vind in Celestia en Deep Sea Adventure) zal voor veel ‘oh nee’ en ‘yes’-momenten zorgen. Wij kijken alvast vol spanning uit naar de Nederlandse versie die in oktober 2018 door 999 Games zal uitgebracht worden. Een leuk familiespel dat volgens ons in veel huiskamers voor plezier zal zorgen!

Lees meer

Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in ons Cookiebeleid.