Habitats Habitats Habitats
Habitats Habitats Habitats
Habitats
0 Review | Review toevoegen
In Habitats bouwt elke speler een groot wildpark zonder kooien of hekken. De dieren in je park hebben hun natuurlijke habitat nodig: grasland, struikgewas, rotsen of meren. De zebra heeft...

Artikelnummer

1225-737

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

4015566031180

‚ā¨¬†31,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

In Habitats bouwt elke speler een groot wildpark zonder kooien of hekken. De dieren in je park hebben hun natuurlijke habitat nodig: grasland, struikgewas, rotsen of meren. De zebra heeft bijvoorbeeld een groot gebied met gras en wat water nodig, terwijl een vleermuis rotsen en struik en water nodig heeft, een hart heeft struik en gras nodig, en een krokodil heeft vooral water nodig. Er is een slang, baviaan, bij, olifant, otter, hagedis, schildpad, adelaar, stokstaartje, schorpioen, varken, meerval, neushoorn, etc., elk met zijn eigen landschapseisen - 68 verschillende dieren in totaal.

Elke speler begint zijn eigen park met een entreetegel, en ze worden op de marktplaats van de dierentegels elk vertegenwoordigd door een keramische figuur (of een houten ranger meeple in sommige edities). In een beurt neemt een speler de tegel links, rechts of voor zich; hij verplaatst zijn figuur naar het zojuist vrijgekomen veld; vervolgens trekt hij een tegel om te plaatsen waar zijn figuur de beurt is begonnen.

Als je een dierentegel in je park plaatst, voeg je ook het hoofdlandschap - het grondvlak voor het dier - toe aan je park. Bij het plaatsen van dit nieuwe dier kan zijn eigen stukje landschap helpen om aan de eisen van je andere dieren te voldoen, bijv. het water op een nijlpaard tegel die de behoefte aan water van de aangrenzende otter vervult. Zo wordt het vervullen van het verlangen van elk dier naar land een steeds moeilijkere taak met elke tegel die u toevoegt.

Naast het uitbreiden van je park met verschillende landschapstypes, flora en dieren, kan je de rentabiliteit ervan verbeteren door extra toegangswegen, trekplekken en wachttorens aan te leggen.

Habitats duurt drie seizoenen, waarbij elke speler 6-9 nieuwe tegels voor zijn park krijgt. Wie het doel van het seizoen het beste heeft bereikt, krijgt bonuspunten, met een kleiner aantal punten voor de tweede en derde plaats. Aan het eind van het spel scoort elke speler voor elke tegel in zijn park op basis van de vraag of aan de eisen van die tegel is voldaan. Wie de meeste punten behaalt, wint! 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Spel

Leeftijd
10+
Aantal spelers
2-5
Speelduur
30-60 min.
Moeilijkheid
Gemiddeld - beginner spel (10+)
Taal
Nederlands
Engels
Frans
Duits
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
5 spelers
Uitgever
Cwali
Auteur
Corné van Moorsel
Type
Strategie

Taal-

Nederlands-
Engels-
Frans-
Duits-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Tegellegspel-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-