Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Call of Cthulhu (of kortweg CoC) is 's werelds beste rollenspel van mysterie en horror. In Call of Cthulhu kruip je in de huid van alledaagse mensen die speurders worden naar het onbekende - of ze er nu op voorbereid zijn of niet. De mysterieuze plaatsen, mensen en situaties die je tegenkomt zijn vaak niet wat ze lijken - jij en je vrienden zijn het enige dat in de weg staat van duivelse sektes en kosmische monsters van gene zijde van de ruimte.

Call of Cthulhu is één van de oudste RPG’s en nog steeds immens populair bij liefhebbers van horror en mysterie. Het is inmiddels aan zijn 7de editie toe, en in bv. Japan staat het met stip op 1 in de RPG bestsellerslijsten. Als speler duikel je in een wereld vol oeroude geheimen, gruwelijke mysteries en creepy stuff dat je het leven zuur komt maken – of afpakken. De meest typische tijdsperiode waarin de verhalen zich afspelen is in de jaren 20 van de vorige eeuw – Lovecraft schreef “eigentijdse” verhalen, en dus reizen wij 100 jaar terug in de tijd om dezelfde feel op te snuiven. Fans van Peaky Blinders en drooglegging/gangster-stuff: haal uw hartje op! En, ben je geen fan van deze historische periode, dan kan je gewoon anno ‘nu’ spelen, of je selecteert één van de vele tijdsperiodes die je in allerhande uitbreidingsboeken terugvindt om te gaan griezelen in het oude Rome, de donkere middelleeuwen, de mistige steegjes van Victoriaans Londen of veel meer. Bibberen kan altijd… en overal.

Zin om te griezelen? Waar en wanneer je wil – in meerdere betekenissen?
Zin om monsters te leren kennen waarvan je na 25 jaar proberen de naam nog steeds niet foutloos zal kunnen uitspreken?
Zin om dé klassieker der horror RPG's (opnieuw/in een andere setting) te leren kennen?


Weergave:


Bezig met laden...
Call of Cthulhu: Down Darker Trails

Call of Cthulhu: Down Darker Trails

41,99

Prijs per stuk

remove add
Bestellen

Op voorraad

(0)

Call of Cthulhu Achtergrond

Eind jaren 20 van de vorige eeuw was de schrijver Howard Phillips Lovecraft een schrijver van griezelverhalen die tijdens zijn leven enkel gepubliceerd werden in stationsromannetjesachtige pulpmagazines. Pas na zijn dood in 1937 is zijn belang voor de literatuur – en dan vooral als één van de grondleggers van het horror genre – duidelijk geworden. Zijn werken inspire(e)r(d)en velen – van de bekende horror auteur Stephen King tot en met de makers van de populaire Netflix-reeks “Stranger Things”: het griezelige oeuvre van Lovecraft blijkt een kleine eeuw na de creatie ervan nog steeds niet aan populariteit in te boeten en blijft een bron van inspiratie voor velen.

Binnen het horror-genre was Lovecraft de grondlegger van de zgn. Cosmic Horror. Dit sub-genre schetst de mens als nietig stofdeeltje in een ongrijpbaar – en ongevoelig universum dat gedomineerd wordt door huiveringwekkende krachten en entiteiten die het menselijke bevattingsvermogen ver te boven gaan. Met zijn verhalen legde hij de fundamenten van de zgn. Cthulhu-Mythos, een Verborgen Geschiedenis die voor de meeste mensen (gelukkig) onbekend en onbegrijpelijk is, en die de basis werd van tal van andere verhalen. En intussen ook andere media en spellen – tot en met ”pluchen knuffelbeest-versies van Oeroude Horrorwezens van buiten de Gekende Tijd en Ruimte” (Ja, het klopt. Horror komt in vele vormen – soms kleine en groen en schattig…).