Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Azul is een strategisch bordspel ontworpen door Michael Kiesling en uitgegeven door Plan B Games. Het spel werd uitgebracht in 2017 en heeft sindsdien een grote populariteit gekregen. Het originele spel is ontworpen voor 2 tot 4 spelers en kan gespeeld worden door leeftijden vanaf 8 jaar. Azul een goed ontworpen en leuk spel dat een unieke combinatie biedt van strategie, esthetiek en leuke gameplay.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat er ondertussen al meerdere spellen, uitbreidingen en varianten zijn in de Azul-reeks. Bekijk hier alle versies van het Azul bordspel.

Meer weten over de spelwijze? Of wil je ontdekken welke Azul echt perfect is voor jou?


Weergave:


Bezig met laden...
-10%
Azul Mini

Speel Azul nu overal!

Azul Mini

19,99

17,99

Prijs per stuk

remove add
Bestellen

Op voorraad

(0)

Hoe speel je het Azul bordspel?

Het doel van Azul is om punten te verdienen door het mooiste en meest uitgebreide mozaïek te maken op je persoonlijke bord. Spelers kiezen en plaatsen om beurten gekleurde Moorse tegeltjes ("azulejos" genaamd) op hun bord en proberen specifieke patronen en combinaties te maken die punten opleveren.

Het spel wordt gespeeld in een aantal rondes, waarbij de spelers om de beurt tegels kiezen uit een gemeenschappelijke pool. De tegels worden dan op de respectievelijke spelersborden gelegd, waarbij elke speler probeert de meest esthetische opstelling te maken. Aan het eind van elke ronde worden punten toegekend voor voltooide rijen en kolommen op het bord van elke speler, en voor het voltooien van specifieke patronen en sets van tegels.

Wat maakt Azul zo leuk?

Een van de interessante aspecten van Azul is dat het een zorgvuldige planning en strategie vereist. Als speler moet je namelijk een evenwicht zien te vinden tussen het creëren van je eigen mozaïek en tegelijkertijd proberen je tegenstanders te verhinderen hetzelfde te doen. Bovendien maakt het kleurrijke en ingewikkelde ontwerp van het spel het visueel aantrekkelijk en boeiend voor spelers van alle leeftijden.

Met hoeveel spelers speel je Azul?

Je kunt Azul spelen met 2 tot 4 spelers. De aanbevolen minimumleeftijd is 8 jaar (bij sommige versies 10 jaar), omdat er toch enige strategie en inzicht vereist zijn. Maar wees gerust, het Azul bordspel is ontzettend leuk voor spelers van alle leeftijden!

Welke Azul spellen zijn er allemaal?

Azul: Het originele spel
Azul - Kristal Mozaïek: Uitbreiding voor de originele Azul
Azul - De Ramen van Sintra: Het tweede Azul spel
Azul - Zomerpaviljoen: Het derde Azul spel
Azul - Glanzend Paviljoen: Uitbreiding voor het derde Azul spel
Azul - Tuin van de Koningin: Het vierde Azul spel
Azul - Master Chocolatier: Herwerking van het originele Azul spel

Dit is volgens ons de beste versie van Azul