Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
The One Ring™ RPG speelt zich af in Midden-Aarde. Het is gebaseerd op The Hobbit™ en The Lord of the Rings™, twee buitengewone fictiewerken van de geliefde auteur en gerespecteerd academicus, John Ronald Reuel Tolkien. Met deze boeken liet Tolkien de lezers kennis maken met zijn grootste schepping: Midden-aarde, een mythisch land uit een ver verleden. In The One Ring is het jouw beurt om Midden-aarde te verkennen - je reist door het land op zoek naar aanwijzingen over de terugkeer van de Schaduw, en krijgt de kans een rol te spelen in de strijd tegen de Vijand...

Het is het jaar 2965 van het Derde Tijdperk en de Schaduw keert terug. Vierentwintig jaar geleden versloeg een alliantie van Elfen, Mensen en Dwergen een horde Orcs en Wilde Wolven, onder een door Reuzenvleermuizen verduisterde hemel, en luidde een nieuw tijdperk van voorspoed in voor de Vrije Volkeren. Maar twintig jaar is een lange tijd om vrede te laten duren, en in vele donkere hoeken van de aarde wordt een schaduw weer langer. Geruchten over vreemde dingen die buiten de grenzen van beschaafde landen gebeuren, verspreiden zich met toenemende regelmaat en, hoewel ze door de meesten afgedaan worden als haardvuur- en kinderverhalen, bereiken ze soms de oren van individuen die de sinistere waarheid die ze verbergen herkennen. 

De tweede editie van The One Ring™ bevat bijgewerkte en herziene regels, een nieuwe visuele stijl, en een focus op het land van Eriador - de eenzame landen ten westen van de Mistige Bergen.


Weergave:


Bezig met laden...

Meer informatie over The One Ring RPG

Het One Ring rollenspel is een tabletop rollenspel gebaseerd op het werk van J.R.R. Tolkiens "The Lord of the Rings" en "The Hobbit" romans. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2011 door Cubicle 7 Entertainment en heeft sindsdien een toegewijde aanhang gekregen onder zowel fans van Tolkiens werken als liefhebbers van tabletop gaming.

In The One Ring roleplaying game nemen spelers de rol aan van personages die in Midden-aarde leven tijdens het Derde Tijdperk. Ze kunnen kiezen om te spelen als een van de verschillende rassen, zoals hobbits, dwergen, elfen of mensen, elk met hun eigen unieke vaardigheden en eigenschappen. Spelers kiezen ook een beroep voor hun personages, zoals krijger, geleerde of schatzoeker, dat hun vaardigheden en vermogens bepaalt.

Het spel gebruikt een systeem van zeszijdige dobbelstenen om acties uit te voeren, waarbij hogere getallen duiden op succes. De mechaniek van het spel is ontworpen om rollenspel en verhalen te stimuleren, met de nadruk op karakterontwikkeling en interactie. Spelers worden aangemoedigd hun acties en beslissingen te beschrijven, in plaats van alleen maar te dobbelen.

Een uniek aspect van het One Ring rollenspel is het gebruik van het "reis"-mechanisme. Het spel erkent dat reizen en verkennen een centraal onderdeel vormen van Tolkiens werk, en heeft daarom specifieke regels voor het afhandelen van lange reizen. Deze regels houden rekening met factoren als weer, terrein en proviand, en kunnen leiden tot verschillende uitdagingen en ontmoetingen onderweg.

Het spel heeft ook een "gemeenschap" mechanisme, dat spelers aanmoedigt om samen te werken en elkaar als groep te steunen. Personages kunnen elkaar helpen bij taken, en de groep kan ook hun middelen bundelen om meer succes te behalen. Dit mechanisme voegt niet alleen een gevoel van kameraadschap en teamwork toe aan het spel, maar weerspiegelt ook de thema's van vriendschap en loyaliteit die prominent aanwezig zijn in Tolkiens werken.

Het One Ring rollenspel is geprezen vanwege de getrouwe weergave van Tolkiens wereld en de boeiende mechanieken. Het spel bevat ook talrijke hulpmiddelen voor spelers, zoals gedetailleerde kaarten en overleveringen, om hen te helpen zich in te leven in de setting.

Kortom, The One Ring roleplaying game is een must-play voor fans van Tolkiens werk en liefhebbers van tabletop gaming. De unieke mechanieken en de nadruk op rollenspel en verhalen maken het een uitblinker in de wereld van de tafel-RPG's. Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nieuw in de hobby, The One Ring biedt een rijke en meeslepende ervaring die de geest van Midden-aarde vangt als geen ander spel ervoor.