Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Root is een diepgaand en tactisch spel dat veel planning en strategie vereist om te spelen. Het is geschikt voor 2-4 spelers en heeft een gemiddelde speeltijd van 60-90 minuten, afhankelijk van het aantal spelers en hun ervaring met het spel. Het spel heeft ook verschillende uitbreidingen, waaronder extra facties en nieuwe kaarten en tokens om het spel verder uit te breiden en te variëren.


Weergave:


Bezig met laden...
Root

Root

59,99

Prijs per stuk

Niet op voorraad

(2)

Meer informatie over het bordspel Root

Root is een bordspel ontwikkeld door Leder Games en ontworpen door Cole Wehrle. Het spel werd voor het eerst uitgebracht in 2018 en is sindsdien uitgegroeid tot een populair en bekroond spel binnen de bordspelgemeenschap.

Het spel speelt zich af in een bosrijk gebied waar vier verschillende facties strijden om de controle over het gebied. Elke factie heeft zijn eigen unieke speelstijl en doelstellingen, waardoor het spel een grote mate van variatie en herspeelbaarheid biedt.

De vier facties in het spel zijn de Marquise de Cat, een groep katten die het bos willen exploiteren voor economische winst; de Eyrie Dynasties, een groep vogels die de controle willen terugwinnen over het bos; de Woodland Alliance, een verzetsgroep van dieren die tegen de overheersing van de katten strijden; en de Vagabond, een eenzame dierlijke avonturier die handelt voor eigen gewin.

Het spel wordt gespeeld op een variabel bord en elke factie heeft zijn eigen unieke set kaarten en tokens om hun acties en doelen te beheren. Elke speler neemt de controle over een factie en probeert zijn eigen doelstellingen te bereiken terwijl hij tegelijkertijd de andere facties tegenwerkt en verstoort.

Root Uitbreidingen

Root heeft verschillende uitbreidingen die nieuwe speelbare facties, kaarten en tokens toevoegen om het spel verder uit te breiden en te variëren. Hieronder volgen enkele van de belangrijkste uitbreidingen:

1. Riverfolk: Deze uitbreiding voegt twee nieuwe facties toe: de Riverfolk Company, een groep handelaren die profiteren van conflicten tussen andere facties, en de Lizard Cult, een religieuze sekte die probeert de andere facties te bekeren. Het voegt ook nieuwe kaarten en tokens toe die de gameplay verder uitbreiden.

2. The Underworld: Deze uitbreiding voegt twee nieuwe facties toe: de Corvid Conspiracy, een groep slimme kraaien die zich richten op sabotage en manipulatie, en de Underground Duchy, een groep mollen die zich onder de grond verstoppen en grondstoffen verzamelen. Het voegt ook nieuwe kaarten en tokens toe die de gameplay verder uitbreiden.

3. The Clockwork Expansion: Deze uitbreiding introduceert vier nieuwe facties, die allemaal worden bestuurd door verschillende automaten. Elke factie heeft zijn eigen unieke speelstijl en doelstellingen, en ze werken allemaal samen om de spelers uit te dagen. Het voegt ook nieuwe kaarten en tokens toe die de gameplay verder uitbreiden.

4. The Vagabond Pack: Deze uitbreiding introduceert vier nieuwe varianten van de Vagabond-factie, die elk verschillende vaardigheden en speelstijlen hebben. Het voegt ook nieuwe tokens toe die de gameplay verder uitbreiden.

Er zijn nog meer uitbreidingen beschikbaar voor Root, waaronder The Exiles and Partisans Deck, The Woodland Warriors Deck, en The Marauder Expansion. Elk van deze uitbreidingen voegt nieuwe speelbare facties, kaarten en tokens toe die de gameplay verder uitbreiden en variëren.