Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
De puzzels van Wasgij zijn helemaal anders dan de klassieke legpuzzels! Bij deze unieke puzzels maak je niet de afbeelding na, maar vraagt Wasgij je om zelf je fantasie te bruiken bij het maken van de puzzel.

Er zijn drie verschillende soorten puzzels in de Wasgij-reeks:

1. Original: Bij de Original Wasgij Puzzels moet je puzzelen wat een persoon op puzzel ziet.
2. Destiny: Met de Destiny Wasgij Puzzels flits je door de tijd en puzzel je niet de afbeelding van de doos, maar wel hoe deze situatie er nu of in de toekomst zou uitzien.
3. Mystery: Gebruik je fantasie bij de Mystery Wasgij Puzzels en probeer te bedenken wat er in de eerste minuten na deze situatie gaat gebeuren.

Elke puzzel uit de Wasgij reeks vertelt een uniek verhaal, dat vaak tijdens het puzzelen voor een 'aha'-moment zorgt. Op de doos van de puzzel staan allerlei hints die je kunnen helpen bij het puzzelen.
 


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Van waar komt de naam Wasgij?

Wasgij puzzels zijn een serie legpuzzels gemaakt door het Nederlandse spel- en speelgoedbedrijf Jumbo. De naam "Wasgij" is eigenlijk een woordspeling. Lees het maar eens van achter naar voor: inderdaad, dan lees je "jigsaw".

Waarom zijn Wasgij puzzels zo uniek?

Wat Wasgij puzzels uniek maakt is dat je voltooide puzzel niet de afbeelding op de doos is. Die is namelijk een scène die met de puzzel te maken heeft, maar niet de eigenlijke afbeelding die in elkaar gezet moet worden. Dit betekent dat de puzzelaar zijn fantasie en logica moet gebruiken om uit te vinden wat de puzzelafbeelding zal zijn, op basis van de aanwijzingen in de afbeelding op de doos.

Huh? Wat bedoelen we nu eigenlijk? We geven een voorbeeldje:

Een Wasgij puzzel kan bijvoorbeeld een afbeelding op de doos hebben van een groep mensen in een middeleeuws kasteel die naar een schilderij aan de muur kijken. De puzzel zelf is dan het uitzicht vanaf het schilderij, met een heel ander tafereel dan op de doos.

Wasgij in verschillende thema's

Wasgij puzzels zijn verkrijgbaar in verschillende thema's, zoals reizen, sport en het dagelijks leven. Er zijn ook verschillende moeilijkheidsgraden, van makkelijk tot uitdagend, afhankelijk van het aantal puzzelstukjes en de complexiteit van de puzzelafbeelding.

Wasgij puzzels zijn populair geworden onder puzzelliefhebbers die genieten van de uitdaging om puzzels op een unieke en creatieve manier op te lossen.

Onze best verkochte Wasgij puzzels

Weet je niet welke Wasgij puzzel te kopen? Dit zijn onze drie best verkochte exemplaren:

Wasgij Destiny Puzzel Retro: Kinderspel! (1000 stukjes)
Wasgij Origina Puzzel: Motormake-over! (1000 stukjes)
Wasgij Destiny Puzzel: Je geld of je rijbewijs! (1000 stukjes)

Wil je ontdekken welke puzzel het beste bij jou past? We helpen je graag een "stukje" vooruit!