Rummikub 6 Spelers Rummikub 6 Spelers
Rummikub 6 Spelers Rummikub 6 Spelers
Rummikub 6 Spelers
1 Review | Review toevoegen
Rummikub XP is een nieuwe uitvoering van het overbekende spel Rummikub! Met deze versie kun je niet tot 4, maar tot 6 spelers tegelijk...

Artikelnummer

GOL-50.412

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8711808504127

‚ā¨¬†42,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Rummikub XP is een nieuwe uitvoering van het overbekende spel Rummikub! Met deze versie kun je niet tot 4, maar tot 6 spelers tegelijk spelen. Dit zorgt voor nog meer uitdaging, complexiteit en speelplezier! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.

Spelomschrijving
Spelers moeten zo snel mogelijk de tegels op hun bordje kwijt zien te raken door de juiste combinaties te leggen. Dat kan met de tegels van je bordje of met de tegels die al op tafel liggen.
In Rummikub zijn de populairste elementen van een aantal bekende spelen, zoals Mah-Jongg, domino, jokeren en aspecten van het schaakspel verwerkt.
De houders voor de Rummikubstenen hebben vrolijke felle kleuren. Ook krijgt iedere speler voor elk goed aangelegde steen 1 beloningsfiche. De winnaar is degene met de meeste fiches.

Geschiedenis
Rummikub was oorspronkelijk een kaartspel met twee stel kaarten. Dat kostte natuurlijk veel ruimte en dat was voor niet iedereen ideaal. Daarom werd er een nieuwe versie gemaakt waarbij er kleuren en cijfers gebruikt werden in plaats van de gebruikelijk 1-10, Boer-Aas in de 4 soorten. Zo ontstond Rummikub zoals wij het nu kennen en spelen.


Naam
Speelduur
Aantal spelers
Leeftijd
Uitgever
Designer
Soort
Taal
Taalonafhankelijk
Rummikub XP
20-40 minuten
2-6
6+
Goliath Games
Ephraim Hertzano
Familiespel, Teggellegspel
Nederlands
Ja
   

 
 

Sorteren op:

Review toevoegen
Linda - 30-12-2022 14:48

Blijft leuk spel ! Fijn dat er nu een grotere versie gemaakt is gezien we met 5 zijn :)

Leeftijd
6+
Aantal spelers
2-6
Speelduur
30-60 min.
Moeilijkheid
Makkelijk - familie spel (8+)
Taal
Nederlands
Frans
Duits
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
5 spelers
6 spelers
Type
Tegellegspel