Tichu (Taipan) Tichu (Taipan)
Tichu (Taipan) Tichu (Taipan)
Tichu (Taipan)
2 Reviews | Review toevoegen
Tichu (ook gekend als Taipan ) is eenvoudig te spelen: je moet alleen maar je kaarten zien kwijt te raken. Het basisspel wordt gespeeld met 2 teams van...

Artikelnummer

79495

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

4011898089813

‚ā¨¬†11,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Tichu (ook gekend als Taipan) is eenvoudig te spelen: je moet alleen maar je kaarten zien kwijt te raken.

Het basisspel wordt gespeeld met 2 teams van elk 2 spelers die tegenover elkaar plaatsnemen. De partners proberen elkaar te helpen met punten te scoren en aan te leiding te komen.

Het spel wordt gespeeld in verschillende rondes. Het doel is als eerste team een totaal van 1000 punten te halen.

Sorteren op:

Review toevoegen
Lexxi - 21-09-2022 16:25

oprecht het beste spel ooit. Het is een redelijk simpel spel dus iedereen kan makkelijk aansluiten. Hierdoor vind je vrijwel altijd wel 4 spelers om het spel te spelen.
Na ongeveer een jaar elke pauze het te hebben gespeeld vind ik het nogsteeds geweldig om te spelen, want er zit zoveel tactiek en gedachtes achter dat je nooit hetzelfde potje hebt en het teamverband maakt het alleen maar leuker.
1 ronde duurt ongeveer 5 minuten en als je met punten doet (dat niet per se hoeft) ben je ongeveer een uur bezig met punten verzamelen. Wij doen als we maar korte pauze hebben dus zonder punten, wat de pret zeker niet bederft, dus de speellengte kan je zelf aanpassen wat erg fijn is.
het enige nadeel is dat je met 4 moet spelen. We hebben wel met 3 of met 2 mensen geprobeerd maar dat kwam niet in de buurt van hoe het is om met zijn 4en te spelen.

VIkinglord - 11-10-2021 17:56

Tichu is een spel voor kaarters. In teams. Noord-Zuid tegen Oost-West.
De basis mag dan wel een standaard spel kaarten zijn. De 4 speciale kaarten en de wat bizarre regels die geinspireerd werden door een oud Chinees kaartspel ‚Äď Zheng Fen - maken het totaal anders dat klassieke kaarspellen. Tichu/Tai Pan heeft veel meer diepgang en afwisseling dan, zeg, wiezen.
Je kan uitkomen met 1 kaart, maar ook met combinaties (paren, straten...).
Volgen kan je enkel met dezelfde combinatie. Als je wil volgen. Het feit dat je niet moet, maar mag volgen maakt het speciaal. Net zoals dat je het spel in tegenwijzerzin speelt.
Na de uitleg is het nodig een paar spelletjes te spelen om de diepgang van het spel te ervaren en de puntentelling te begrijpen.
Mijn favoriete slagen-spel.
Opgepast: Verslavend!

Spel

Leeftijd
10+
Aantal spelers
4
Speelduur
30-60 min.
Moeilijkheid
Gemiddeld - beginner spel (10+)
Taal
Nederlands
Engels
Frans
Duits
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
4 spelers
Uitgever
Abacus Spiele
Auteur
Urs Hostettler
Type
Kaartspel

Taal-

Nederlands-
Engels-
Frans-
Duits-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Kaartspel-
Strategie-

Aantal spelers-

4 spelers-