Carcassonne 999 Games Carcassonne 999 Games
Carcassonne 999 Games Carcassonne 999 Games
Carcassonne basisspel
1 Review | Review toevoegen
In het Carcassonne basisspel moeten alle deelnemers de gelijknamige Franse stad opbouwen. Een leuk tegellegspel voor de hele familie, waarvoor enige tactiek nodig is.

Artikelnummer

999-CAR01N

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8719214420659

‚ā¨¬†32,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 4

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Het doel van Carcassonne basisspel

Carcassonne was tijdens de middeleeuwen de best behouden Franse vestingstad. Het doel van het Carcassonne basisspel van 999 Games is om als speler zoveel mogelijk invloed in het gebied te krijgen. Dat doe je door kloosters, wegen, weiden en steden te bouwen.

Hoe speel je het Carcassonne basisspel?

Carcassonne is een tegellegspel. Bij elke beurt leg je een landtegel neer en mag je je speelveld te vergroten. Op deze tegel plaats je een “horige”: een struikrover, ridder, monnik of boer. Daarbij moet je voorkomen dat er meer horigen van andere spelers op het bord verschijnen.

Hoe scoor je punten bij Carcassonne?

Bij het Carcassonne-spel scoor je punten met je horigen. Hoe meer horigen je op een afgerond project hebt staan, hoe meer punten je krijgt. Maar let ook op je verschillende projecten. Het puntenaantal dat je kan scoren verschilt namelijk van project tot project.

Wie wint Carcassonne?

Zodra alle tegels zijn gelegd, stopt het spel. Wie op dat moment de meeste punten heeft, wint Carcassonne.

Bekijk hier de volledige speluitleg van Carcassonne basisspel door 999 Games.

Voor wie is het Carcassonne basisspel geschikt?

Carcassonne is een spel van 999 Games voor het hele gezin. Het is toegankelijk, waardoor het geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar. Toch zijn er enige diepgang en tactische inzichten vereist. Heb je jongere kinderen? Neem dan ook eens een kijkje naar Carcassonne Junior voor spelers vanaf 4 jaar.

Ontdek ook de verschillende versies van Carcassonne en elke Carcassonne-uitbreiding

Meer over 999 Games

Sorteren op:

Review toevoegen
Het Spelhuis - 14-04-2021 11:28

Carcassonne is een ideaal spel voor instappers, maar ook voor mensen die al heel veel spellen gespeeld hebben blijft het een geliefde klassieker.

De spelregels van het basisspel zijn relatief eenvoudig, maar toch is het spel zoveel leuker dan de spellen die je voordien al gespeeld hebt. Nog niet veel spellen gespeeld? Het helpt als je naar het uitlegfilmpje kijkt, dan ben je er sneller mee weg.

Ben je nieuw in de hobby? Dan is Carcassonne dus een echte aanrader. Nog meer tips nodig? Bekijk ook zeker de spellen De kolonisten van Catan en Ticket to Ride eens!

Taal-

Nederlands-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Familiespel-
Tegellegspel-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-