Ticket To Ride - Map Collection: Nederland Ticket To Ride - Map Collection: Nederland Ticket To Ride - Map Collection: Nederland
Ticket To Ride - Map Collection: Nederland Ticket To Ride - Map Collection: Nederland Ticket To Ride - Map Collection: Nederland
Ticket To Ride - Map Collection: Nederland
0 Review | Review toevoegen
Ticket to Ride Map Collection: Deel 4 - Nederland bevat een nieuw spelbord met nieuwe spelregels voor gebruik met Ticket to Ride of Ticket to Ride: Europa, waarbij de spelers nu treinlijnen in...

Artikelnummer

75130

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

0824968817766

‚ā¨¬†26,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 3

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ticket to Ride Map Collection: Deel 4 - Nederland bevat een nieuw spelbord met nieuwe spelregels voor gebruik met Ticket to Ride of Ticket to Ride: Europa, waarbij de spelers nu treinlijnen in Nederland aanleggen.

De basis van de TtR gameplay blijft dezelfde als altijd - de spelers verzamelen treinkaarten om routes tussen paren van steden te claimen met als algemeen doel de tickets die ze in de hand hebben te voltooien - maar Ticket to Ride: Nederland verdraait deze gameplay op twee manieren. Ten eerste is bijna elke route op het spelbord een dubbel-route, met twee sporen die steden verbinden. Beide routes zijn in het spel, ongeacht hoeveel spelers er in het spel zijn.

Ten tweede heeft elke route - of ze nu dubbel of enkel is - een bruggentol die een speler moet betalen als hij op die route bouwt. Op een enkele route of het eerste spoor van een dubbele route betaalt de speler deze tol - die 1-4 munten kost - aan de bank; op het tweede spoor van een dubbele route betaalt de speler deze tol aan de speler die het eerste spoor bouwde. De spelers beginnen het spel met 30 munten, en als je een tol niet kunt betalen moet je een leningkaart nemen om de ritprijs te dekken, waarbij elke lening je aan het eind van het spel 5 punten kost.

Behalve dat munten je helpen om leningen te vermijden, zijn ze ook belangrijk omdat de spelers aan het eind van het spel een bonus krijgen op basis van het aantal munten dat ze bezitten ten opzichte van alle anderen. In een spel met vijf spelers, bijvoorbeeld, krijgt de speler met de meeste munten een bonus van 55 punten; de speler op de 2e plaats krijgt 35 punten, en de andere spelers 20, 10 en 0 punten. Heb je echter een lening genomen, dan kom je niet in aanmerking voor deze bonusscores, zodat spelers een stimulans hebben om vroeg en vaak te bouwen.

Deze muntbonussen worden in evenwicht gehouden door de veelheid van bestemmingskaartjes met grote puntenwaarden: zes ervan zijn 29+ punten waard, terwijl nog eens zeventien 17-26 punten waard zijn.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Spel

Leeftijd
8+
Aantal spelers
2-5
Speelduur
30-60 min.
Moeilijkheid
Makkelijk - familie spel (8+)
Taal
Nederlands
Engels
Frans
Duits
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
5 spelers
Uitgever
Days of wonder
Auteur
Alan R. Moon
Type
Uitbreiding

Taal-

Nederlands-
Engels-
Frans-
Duits-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Uitbreiding-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-