De Kolonisten van Catan De Kolonisten van Catan De Kolonisten van Catan
De Kolonisten van Catan De Kolonisten van Catan De Kolonisten van Catan
De Kolonisten van Catan (Basisspel)
0 Review | Review toevoegen
Kolonisten van Catan is een uitdagend handelsspel van 999 Games. Bouw dorpen of handel met je medespelers of de bank. Slimme tactiek is vereist om Catan te winnen!

Artikelnummer

999-KOL01B

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8717249196235

‚ā¨¬†42,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Een van de meest populaire bordspellen in ons land is Kolonisten van Catan, uitgegeven door 999 Games en bedacht door Klaus Teuber. In 2000 werd dit handelsspel bekroond met de prijs voor Speelgoed van het Jaar vanwege het succesvolle concept. De interactie tussen spelers, de geluksfactor en het belang van tactisch inzicht maken het spel zo geliefd. Enkele jaren geleden werd het spel omgedoopt tot Catan.

Hoe speel je Kolonisten van Catan?

Aan het begin van Kolonisten van Catan bezit elke speler twee dorpen die zich bevinden op een landschap met heuvels, bossen, akkers en meer. Door te dobbelen ontvangen spelers grondstoffen, die ze kunnen verhandelen met medespelers of de bank. Soms ontbreekt het aan bepaalde grondstoffen die nodig zijn om het dorp uit te breiden en dan kunnen de ontwikkelingskaarten een uitkomst bieden. Let echter op voor de rovers, die alles stelen wat los en vast zit.

Catan basisspel slim spelen

Om slim te spelen, plaats je je dorpen best bij de nummers zes en acht op het speelbord, omdat deze nummers vaak worden gegooid met twee dobbelstenen. Wanneer je met vier deelnemers speelt, is het belangrijk om snel je netwerk uit te breiden omdat de beste plaatsen snel zullen worden bezet. Het is ook mogelijk om te handelen als het niet jouw beurt is, dus blijf geconcentreerd en sla op het juiste moment toe. Let op, soms is het goedkoper om te handelen met de bank.

Punten scoren en Kolonisten van Catan winnen

Punten kunnen worden verzameld door een grote riddermacht op te bouwen, een lange route te creëren of ontwikkelingskaarten te kopen. De speler die als eerste tien punten verzamelt, wint het spel.

Bekijk hier de volledige speluitleg van Kolonisten van Catan door 999 Games.
 

Meer over Catan basisspel én de uitbreidingen

Naast het basisspel zijn er ook nog heel wat varianten en uitbreidingen van Kolonisten van Catan. Voorbeelden zijn Het Snelle Kaartspel, Catan Junior en Catan Kosmonauten.

Check alle versies en uitbreidingen van Catan

In onze blog vertellen we je alles wat je moet weten over het leuke gezelsschapsspel Kolonisten van Catan, de edities en de uitbreidingen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Taal-

Nederlands-
Taalafhankelijk-

Type spel-

Strategie-

Aantal spelers-

3 spelers-
4 spelers-