De Crew De Crew De Crew De Crew De Crew De Crew
De Crew De Crew De Crew De Crew De Crew De Crew
De Crew
4 Reviews | Review toevoegen
Samen op zoek naar de mysterieuze 9e planeet!

Artikelnummer

999-CRE01

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8719214428464

‚ā¨¬†16,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 4

Wat je nog moet weten:
product pro icon
Een van de best verkochte spellen in onze fysieke winkel tijdens 2020!
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Astronauten gezocht! In dit spannende kaartspel werken jullie samen zoek naar de mysterieuze 9e planeet. In 50 missies, van makkelijk tot moeilijk, zullen jullie het heelal doorkruisen. Dat lukt alleen als het team goed samenwerkt. De communicatiemogelijkheden zijn beperkt, maar houd je je hoofd erbij, dan moet het lukken om net die ene speler de juiste slag te laten winnen. Succes!

De Crew is een coöperatief kaartspel waarin jullie samen proberen in 50 verschillende missies het heelal te doorkruisen. Daarin slagen jullie alleen als het team als één goed geoliede machine samenwerkt. In de ruimte zijn je communicatiemogelijkheden echter beperkt. Praten zal niet gaan, maar door slim gebruik te maken van de middelen die je hebt moet het lukken om de juiste astronaut de slag met net die juiste kaart erin te laten winnen.

De Crew is een soort coöperatief klaverjassen met beperkte communicatie. En wie had ooit kunnen bedenken dat dat zo innovatief, spannend maar vooral verslavend zou zijn?

Waarom wil je De Crew spelen?

  • 50 missies van makkelijk tot erg pittig en daarmee geschikt voor elk niveau en elk moment.
  • De zeer beperkte communicatiemogelijkheden maken De Crew uitdagend, maar bieden ook mogelijkheden.
  • Met vertrouwde regels voor kaartliefhebbers, maar toch erg vernieuwend.

Sorteren op:

Review toevoegen
Bert VH - 20-04-2022 13:57

Ik heb het in drie sessies gespeeld, met wisselend resultaat.
1) met mijn broer (redelijke speler) en twee vrienden die eigenlijk nooit "trick taking" (slagen halen, al dan niet met troef) gespeeld hebben. Dat maakte het al van het begin lastig, en het concept van "we spelen samen maar mogen niet alles zeggen" lukte gewoon niet.
2) met mijn vriendin de twee-speler variant. Na 2 of 3 potjes had ze geen zin meer; ze vond wiezen leuker.
3) met drie bordspelers. Twee daarvan hadden het nog nooit gespeeld maar iedereen kende het algemene concept wel. En hier werd de hype echt waar gemaakt. Er werd (volgens de regels) gehint, er waren discussies wie wat wanneer had moeten spelen en overwinningen werden echt gevierd. Het was wel moeilijk - we zijn maar tot missie 6 geraakt als ik goed herinner - maar op basis van dat was het zeker 5/5.

Gevolg: 4/5. Omdat het met de verkeerde mensen serieus onder de radar blijft. En een klein detail, maar toch: ik ben geen fan van het thema (ruimtereis). Of liever: ik ben het wel, maar het eigenlijke spel heeft er niets mee te maken. Maar in een abstract detail is dat echt niets om over te struikelen.
Ik kan niet oordelen over missie diepzee omdat ik het niet gespeeld heb. Ik hoor dat het beter is, maar echt: geen idee.

Jeroen - 08-09-2020 23:31

de Crew wordt vaak vergeleken met Klaverjassen of Bridgen met een cooperative twist. Dat klinkt net zo leuk als een hardloopwedstrijd in het bejaardenhuis waarbij het niet uitmaakt wie er wint omdat je het samen doet. De vergelijking met the MInd is ook wat ongelukkig want niet iedereen is enthousiast over dat spel.
Maar ik vind het spel beter te vergelijken met Dixit of Azul, spellen waarin je je moet zien te verplaatsen in de denkwijze van de ander. Wat betekent die zet of actie van de ander? Wat zal zijn of haar doel zijn? Wat wordt er van mij verwacht en en wat zijn mijn mogelijkheden? Hoe zal mijn actie door de anderen worden gelezen en hoe wordt daar op gereageerd? Hoe kan ik het spel naar mij toetrekken of juist weer niet?
Het samenspel van geesten, de onderlinge interactie van de spelers, dat zijn dingen die ik leuk vind aan een spelletje. Op die manier ervaar je dat je samen bezig bent met een sociale activiteit en met elkaar communiceert, al is dat dan een stille communicatie. De "haha, ik had je door"-euforie is hier net zo zeer aanwezig, echter in dit spel is het gedeelde euforie: "We begrepen elkaar; weer een missie geslaagd!" Superleuk!

Jan - 19-06-2020 18:25

Leuk kaartspel, ideaal om mee te nemen op vakantie, elke ronde is anders en je stopt wanneer je wil.

Het Spelhuis - 31-05-2020 19:15

Omdat De Crew een samenwerkingsspel is, hadden we er niet veel van verwacht. Maar al na 1 potje werd het tegendeel bewezen! De Crew is spannend, vernieuwend, vlot en eenvoudig van regels. Ons doet het een beetje denken aan de combinatie tussen een slagenspel zoals Wizard en The Mind. Echt een aanrader!

Taal-

Nederlands-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Coöperatief-
Kaartspel-

Aantal spelers-

3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-