Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Achtung! Cthulhu is een setting voor Lovecraftiaans rollenspel tijdens de Tweede Wereldoorlog, die de spelers in staat stelt de waarheid te ontdekken achter de kwaadaardige invloed van de Mythos op de oorlogsmachine van de Nazi's en daarbuiten, terwijl het conflict de wereld overspoelt in de periode 1939-1945.

In deze door pulp beïnvloede wereld van dappere Geallieerde helden en onverschrokken tweesnijdend avontuur kruipen de spelers in de huid van Geallieerde militairen, geheim agenten, leden van het verzet of zelfs ongelukkige burgers die in het ruimere conflict verwikkeld zijn. Allen staan standvastig tegenover de verwrongen macht van het nazi- occulte: de Cultus van de Zwarte Zon, die vuige magie hanteert en gevangen horrors oproept in hun poging Yog-Soth en Nachtwölfe te ontketenen, hun nominale bondgenoten en rivalen die hun vertrouwen stellen in Atlantische technologie, vreemde wetenschap, en vreemde wonderwapens om te zegevieren.

Spelers beleven een wereld waar gevreesde geheimen en machtige artefacten vergeten liggen in oude ruïnes, verlaten plaatsen en vergeten steden, en turen diep in stoffige boekwerken en manuscripten op zoek naar inzicht in eldritse kennis die nooit voor het oog van stervelingen bestemd was. Ze wapenen zich met experimentele technologie en dodelijke wapens en leren krachtige magische spreuken te hanteren of krachtige psychische krachten aan te wenden om tegen deze griezelige dreiging te vechten.

Ze komen ook exotische inheemse rassen tegen zoals de Deep Ones, onderzeese aanbidders van de dromende god Cthulhu, of de vreemde Mi-Go, fungoïde-insectoïde wezens uit de verste uithoeken van het zonnestelsel die naar de Aarde zijn gekomen voor een onbekend doel. Boven hen allen uit torenen de monsters, entiteiten en goden van de Mythos zelf, die van de chaos van de tweede wereldoorlog gebruik proberen te maken om hun heerschappij over de geesten van de mensen uit te breiden.

Zullen je helden tegen alle verwachtingen in zegevieren, of zullen ze, zoals zovele anderen eerder, ten onder gaan aan de kwaadaardige invloed van de Mythos? Dat is jouw verhaal om te vertellen...


Weergave:


Bezig met laden...

De geheime oorlog is begonnen
Welkom in de Geheime Oorlog in deze snelle, door pulp beïnvloede rollercoaster van een RPG die de geestelijke terreur van Lovecraftiaanse kosmische horror behendig mengt met de chaos en het heldendom van de Tweede Wereldoorlog. Betreed een wereld van stoutmoedige Geallieerde agenten, kwaadaardige Nazi-schurken en de ondoorgrondelijke goden en monsters van de Mythos zelf, die elk streven naar suprematie in het donkerste en toch mooiste uur van de mensheid!

Beantwoord de oproep met de onversaagde mannen en vrouwen van de Geallieerde occulte strijdkrachten: Groot-Brittannië's Sectie M, de Verenigde Staten' Majestic, of het dappere Verzet, allen bereid het ultieme offer te brengen om de legioenen van het nazi- occulte tegen te houden.

Strijd tegen de Zwarte Zon, nazi-krijger-tovenaars oppermachtig, die vuige magie en opgeroepen wezens uit naamloze dimensies gebruiken om de slagvelden der mensen te overheersen. Strijd tegen Nachtwölfe, de Nachtwolven, die gebruik maken van technologie, biologische verbeteringen en wunderwaffen (wonderwapens) om de oorlog voor Duitsland te winnen.

Kun je zegevieren tegen zulke overweldigende kansen, of zul je, zoals zovele anderen, bezwijken onder de terreur van het nazi-occasme of de kwaadaardige invloed van de Mythos? Dit is jouw verhaal om te vertellen!