Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Legend of the Five Rings (L5R) is een rollenspel dat zich afspeelt in een fictieve wereld die elementen van de Aziatische geschiedenis en mythologie combineert met fantasie. 

Het spel speelt zich af in de wereld van Rokugan, een land geïnspireerd op middeleeuws Japan maar met zijn eigen unieke cultuur, mythologie en politieke systeem. Spelers nemen de rol aan van samoerai, leden van de heersende kaste van Rokugan, en nemen deel aan allerlei avonturen en conflicten, zowel martiaal als politiek.


Weergave:


Bezig met laden...

De basismechanica van het spel gebruikt een rol-en-houd systeem, waarbij de spelers een aantal dobbelstenen gooien en een bepaald aantal daarvan houden, gebaseerd op de vaardigheden van hun personage. De resultaten van deze worpen worden vervolgens geïnterpreteerd door de spelleider om het succes of falen van een bepaalde taak of actie te bepalen.

L5R staat bekend om het complexe en meeslepende verhaal, en om de nadruk op de Bushido code, de strenge reeks morele en ethische principes die het gedrag van samoerai in Rokugan bepalen. Het spel bevat ook allerlei bovennatuurlijke elementen, zoals geesten, magie en demonen, die spelers tijdens hun avonturen kunnen tegenkomen.

Legend of the Five Rings is een uitdagende en lonende RPG die van spelers vraagt zich onder te dompelen in een rijk gedetailleerde wereld en moeilijke beslissingen te nemen tegenover complexe morele en politieke uitdagingen.