Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Weergave:


Bezig met laden...

RuneQuest is een tabletop role-playing game (RPG), oorspronkelijk gemaakt door Chaosium in 1978. Het speelt zich af in een high-fantasy wereld genaamd Glorantha, die gevuld is met een rijke en gedetailleerde mythologie en overlevering. In RuneQuest nemen spelers de rol aan van personages in deze wereld, en door middel van gezamenlijke verhalen verkennen en vormen ze de wereld om hen heen.

Het spel gebruikt een op percentielen gebaseerd systeem, waarbij de spelers met twee tienzijdige dobbelstenen gooien om het succes of falen van de acties van hun personages te bepalen. Personages hebben een aantal eigenschappen zoals kracht, behendigheid en intelligentie, en verschillende vaardigheden en vermogens die worden gebruikt om hun succes in gevechten en andere uitdagingen te bepalen.

Een van de unieke aspecten van RuneQuest is de nadruk op realistische en dodelijke gevechten. In plaats van gevechten te abstraheren tot een reeks dobbelsteenworpen, legt RuneQuest veel nadruk op tactische besluitvorming en de gevolgen van acties. Verwondingen opgelopen tijdens gevechten kunnen blijvende gevolgen hebben voor personages, die hun vaardigheden kunnen beïnvloeden en zelfs kunnen leiden tot blijvende handicaps of de dood.

Naast de rijke setting en unieke mechanica staat RuneQuest bekend om zijn diepe en complexe magiesysteem. Magie in de wereld Glorantha is verbonden met de mythologie en het geloof van de verschillende culturen, en verschillende soorten magie kunnen worden gebruikt om een breed scala aan effecten te bereiken, van genezing tot het oproepen van krachtige wezens en het manipuleren van de elementen.

RuneQuest heeft verschillende edities meegemaakt en heeft in de loop der jaren veel andere RPG's beïnvloed. Het heeft nog steeds een toegewijde schare fans en blijft een populair spel voor wie op zoek is naar een diepe, meeslepende rollenspelervaring.