Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Tales-from-the-Loop-Things-from-the-Flood
Tales from the Loop RPG
In dit rollenspelspel in de trant van E.T. en Stranger Things, speel je tieners die mysteries oplossen die verband houden met de Loop. De spelregels zijn gebaseerd op Mutant: Year Zero, die op Gencon 2015 werd bekroond met een Silver ENnie voor Beste Regels. Tales from the Loop zelf won maar liefst 5 ENnies in 2017, waaronder Best Game, Best Setting, Best Writing, Bester Internal Art en Product of the Year!

Things from the Flood RPG
Duik nog dieper in de geheimen van de Loop. Things from the Flood is een op zichzelf staand vervolgspel (sequel) op Tales from the Loop. Nu kun je terugkeren naar de Loop en het verhaal tot in de jaren negentig voortzetten. Maar onthoud - deze keer kun je sterven. 


Weergave:


Bezig met laden...

"Tales from the Loop" en "Things from the Flood" zijn twee onderling verbonden sciencefiction rollenspellen van de Zweedse kunstenaar en auteur Simon Stålenhag. Deze spellen spelen zich af in een alternatief universum waar een enorme ondergrondse deeltjesversneller genaamd "The Loop" is gebouwd, waardoor er in de omgeving vreemde en wonderlijke dingen gebeuren.

Het eerste spel, "Tales from the Loop," speelt zich af in de jaren tachtig en richt zich op een groep kinderen die in de buurt van The Loop wonen. In deze wereld is geavanceerde technologie gemeengoed en maken robots, hovercrafts en andere futuristische snufjes deel uit van het dagelijks leven. Maar als de kinderen de wereld om hen heen verkennen, ontdekken ze dat de experimenten van The Loop veel vreemde verschijnselen hebben veroorzaakt, waaronder een dinosaurus die door de bossen zwerft en een gigantische robot die in een nabijgelegen meer is achtergelaten.

"Things from the Flood", dat zich afspeelt in de jaren negentig, is een vervolg op "Tales from the Loop" en speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen van het eerste spel af. In dit spel zijn de effecten van de experimenten van The Loop nog duidelijker geworden, en is de wereld nog bizarder en gevaarlijker geworden. Overstromingen hebben een groot deel van het land onder water gezet, en de regering heeft veel van de getroffen gebieden verlaten. De hoofdpersonen van het spel zijn een groep tieners die door dit gevaarlijke landschap moeten navigeren, terwijl ze moeten omgaan met hun eigen persoonlijke strijd en relaties.

Een van de meest opvallende dingen aan zowel "Tales from the Loop" als "Things from the Flood" is de visuele stijl. Het artwork van Stålenhag, dat het alternatieve universum realistisch en gedetailleerd weergeeft, is zowel mooi als griezelig. De landschappen zijn vaak leeg en desolaat, met verlaten gebouwen en machines aan de horizon. Het gevoel van isolatie en melancholie is voelbaar, en de juxtapositie van futuristische technologie met vervallen infrastructuur creëert een gevoel van onbehagen.

Een ander opvallend aspect van deze spellen is het verhaal. De nadruk op karakterontwikkeling en interpersoonlijke relaties geeft de spellen een sterke emotionele kern, en de mysteries en vreemde gebeurtenissen die de hoofdpersonen tegenkomen zijn zowel intrigerend als tot nadenken stemmend. De spellen moedigen spelers aan om zich op een betekenisvolle manier met de wereld en haar bewoners bezig te houden, waardoor een gevoel van investering en empathie ontstaat dat in veel rollenspellen zeldzaam is.

Kortom, "Tales from the Loop" en "Things from the Flood" zijn twee uitzonderlijke sciencefiction rollenspellen die een unieke en boeiende ervaring bieden. Hun combinatie van prachtige beelden, een sterk verhaal en boeiende gameplay maken ze tot een must voor iedereen die geïnteresseerd is in sciencefiction, rollenspellen of gewoon een goed verhaal in het algemeen.