Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Vaesen RPG kan je vergelijken met Call of Cthulhu, maar dan met (Scandi-British) folkloristische mythische wezens. In Vaesen (Zweeds voor o.m. wezens) ga je RPG-gewijs op onderzoek/avontuur in een donkere sprookjesachtige wereld anno 1800-en-een-beetje. Jouw partners op de dansvloer: kobolden en alvermannen, trollen-onder-bruggen en andere min-of-meer harige figuren die je misschien al kent uit - onder andere - de Scandinavische mythologie.

De uitermate sfeervolle game setting wordt meesterlijk geïllustreerd door de Zweedse illustrator Johan Egerkrans: het artwork (en bij uitbreiding: de volledige production value van de boeken trouwens) is simpelweg fantastisch en de setting is als het ware rond dit artwork opgebouwd (voor het RPG maakt hij al een boek over Scandinavische folklore, en de illustraties voor dit boek waren het basisingrediënt om er een RPG van te brouwen).

Dus - samengevat:
Hou je van mysteries oplossen en (een beetje) griezelen? 
Zin om kennis te maken met folkloristische bovennatuurlijke creaturen allerhande?
Of zijn simpelweg “zeer knappe RPG-boeken” jouw ding?
Dan hebben we 1 tip voor jou: Vaesen 


Weergave:


Bezig met laden...

In donkere bossen, voorbij de bergen, bij zwarte meren in verborgen bosjes. Voor je deur. In de schaduwen roert zich iets. Vreemde wezens. Verwrongen wezens, loerend op de rand van het zicht. Toekijkend. Wachtend. Ongezien door de meesten, maar niet door jou. Je ziet ze voor wat ze werkelijk zijn.

Welkom in het Mythische Noorden - het Noord-Europa van de negentiende eeuw, maar niet zoals we het nu kennen. Een land waar de mythen echt zijn. Een koude reikwijdte bedekt door uitgestrekte bossen, zijn weinige steden eenzame bakens van industrie en verlichting - een nieuwe beschaving aan het ontstaan. Maar op het platteland heersen nog steeds de oude gebruiken. Daar weten de mensen wat er in het donker loert. Ze weten het te vrezen.

Vaesen - Nordic Horror Roleplaying is gebaseerd op het werk van de Zweedse illustrator en auteur Johan Egerkrans, Vaesen presenteert een duistere Gothic setting die doordrenkt is van de Noordse folklore en oude mythen van Scandinavië. De spelmechanieken gebruiken een aangepaste versie van de bekroonde Year Zero Engine.