Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt
Warhammer 40,000: Wrath & Glory is een rollenspel van intrige en avontuur, van actie en bloedvergieten dat zich afspeelt in het 41e Millennium (de wereld van Warhammer 40,000). Met het universum van Warhammer 40,000 (a.k.a. 40K/“forty-kay” voor de die-hards”) creëerde producent Games Workshop één van de meest uitgebreide en uitgewerkte sci-fi-universa die je kan vinden in het – ahem - universum. De fictieve wereld van WH40K staat centraal in vele, vele boeken en spellen. Het bekendste spel is waarschijnlijk het tabletop miniature battles spel waarin je kleine en grotere gevechten speelt met 28mm grote* figuren: Warhammer 40,000.

Maar er verder zijn ook tal van bordspellen, (collectable) kaartspellen en computergames waarin je de wereld(en) beter kan leren kennen. En in “Wrath & Glory” kan dit nu dus ook d.m.v. een rollenspel. De spelwereld schetst een donkere, dystopische toekomst (omstreeks het jaar 40.000, dus geen nood oplettende lezer; we hebben nog wel even) waarin de mensheid in een galaxy very very dichtbij moet proberen stand te houden tegen bedreigingen van buitenaf (Aliens! Chaos!!) en van binnen (Andere mensen! Meer chaos!!).

Als speler geef je gestalte aan personages als:
- Rogue Traders: trans-galactische kaper-ontdekkingsreizigers met een groter gevoel voor High Fashion dan 3 Jani’s op een hoopke.
- Inquisitors; een soort oppermachtige geheime politie die boosaardige stuff van divers allooi moet onderzoeken en - als het even kan – oplossen. Zeer stoer volk.
- Adeptus Astartes, a.k.a. de zgn. Space Marines; genetisch geperfectioneerde superkrijgers met superharnassen en superwapens en super… – en (volgens hun PR-afdeling) de laatste beschermingsmuur tussen de mensheid en de Grote Gevaren van Buitenaf. En hun PR-dienst heeft waarschijnlijk nog gelijk ook.
- Imperial Guard; de huis-tuin-en-keuken-soldaten die met beperkte middelen (lasergeweren met de kracht van een bovengemiddelde meglite-zaklamp) dapper weerstand trachten te bieden tegen tegenstanders met kwalijke bedoelingen allerhande.
- Jokaero; hyper-intelligente techno-aapkes.
- Aeldaeri; ruimte-Elfen met een Groot Geheim en battlestargalactica-achtige ruimtevloten als uitvalsbasissen.
- En veel – nee, echt: VEEL meer!

De larger-than-life Gothische spelwereld leent zich tot alle mogelijke vormen van RPG-play: van hack-and-slash tot diepgaande intriges: alles is eigenlijk mogelijk. Bovendien is er met de andere beschikbare spellen, boeken en miniaturen een enorme hoop informatie en support beschikbaar waardoor je als liefhebbende fan écht in het diepe kan springen en alle hoeken en kanten kan gaan verkennen.

Zin om een bezoekje te brengen aan mysterieuze planeten te midden van een nooit-eindigend conflict tussen alles en iedereen? Altijd al eens willen cruisen in een ruimteschip van 5 km lang dat er bovendien uit ziet als de kruising van een vliegend cruiseschip en een Gothische kathedraal? Tijd om toe te geven aan de nood om met boltgun en chainsword stoute aliens achter hun vodden te zitten? Dan is het tijd om “Wrath & Glory” eens te bekijken.


Weergave:


Bezig met laden...

Wat is de achtergrond van Warhammer 40,000: Wrath & Glory?
Het is een spel over de strijd waarin je moet voorkomen dat de klok van de dag des oordeels middernacht slaat. Wandel onder de verbrijzelde luchten van verlaten werelden, en verdedig het Gilead Systeem tegen vijanden van binnen en buitenuit. Maak de perfide complotten van vreemde en oude buitenaardse soorten ongedaan. Verijdel verborgen ketters met geloof, vindingrijkheid en genadeloos geweld. Decimeer gruwelijke daemonen met rechtschapen ijver en geheimzinnige technologie. Welkom in het verlaten stelsel, waar corruptie, angst en bijgeloof welig tieren. 

De sinistere plannen van de Chaos Goden hebben de melkweg verwoest. De Grote Scheur scheurde door ruimte en werkelijkheid, en duwde het sterfelijke leven naar de afgrond van de vergetelheid. Het Gilead Stelsel heeft het contact met het uitgestrekte Imperium verloren, gevangen in de stille duisternis. Terwijl de schaduwen van uitsterven opdoemen, vervaagt de hoop, maar is nog niet helemaal gedoofd. Verzameld door de Rogue Trader Jakel Varonius, is een ongelijksoortige groep toegewijd om te doen wat gedaan moet worden om te voorkomen dat het Gilead Systeem door de duisternis wordt verteerd. Kunnen ze weerstand bieden aan de machinaties van Chaos zowel als aan de complotten van hen die de scheuring zien als een kans om hun eigen macht te bevorderen? De tijd dringt in het 41ste Millennium. Dit vervloekte tijdperk heeft meer dan ooit behoefte aan helden.

Wrath & Glory geeft je de vrijheid om Warhammer 40.000 op jouw manier te roleplayen. Ga met je vrienden zitten, beslis wat voor verhaal je wilt vertellen, en stel je team samen uit een groot aantal iconische Archetypen. Warhammer 40.000 is een uitgestrekte en fenomenaal spannende omgeving, die een enorme keuze aan aan te passen personages biedt en een miljoen manieren om op avontuur te gaan.

Wat heb je nodig om Warhammer 40,000: Wrath & Glory te kunnen spelen?
Het Wrath & Glory Rule Book is alles wat je nodig hebt om grimmige en glorieuze avonturen in het Gilead Systeem te rollenspel. 

Nog niet helemaal zeker dat Warhammer 40,000: Wrath & Glory iets voor jou is? Dan kan je nu dit gratis boekje downloaden, inclusief een avontuur (Rain of Mercy) dat je meteen kan spelen met je vrienden. Rain of Mercy is een spannende introductie tot de grimmige duisternis van het 41ste Millennium en Warhammer 40,000 Roleplay: Wrath & Glory. Het boekje - oorspronkelijk alleen verkrijgbaar als onderdeel van Free RPG Day - is een korte inleiding over de wereld van Warhammer 40,000, het glorieuze Imperium en zijn vele vijanden, en het verlaten Gilead System dat door de Great Rift gevangen zit. Het bevat ook een avontuur boordevol actie met vereenvoudigde spelregels, zodat je meteen kunt beginnen spelen. In de schrijnwereld doen geruchten de ronde over een keizerlijke heilige die majestueus oprijst uit de erbarmelijke omstandigheden van de afschuwelijke vluchtelingenkampen van Holy Enoch. Kun je navigeren door een verraderlijke stad die door waterverkopende bendes wordt bestuurd? Is de Heilige een vroom vat voor de wil van de Keizer, of een perfide Psyker die de bevolking manipuleert? In dienst genomen als rechter, jury en beul door de vertegenwoordigers van het Imperium op een onrustige wereld beladen met gevaar en geteisterd door de kwaadaardige krachten van de Grote Scheuring - welke keuzes zullen jij en je gezelschap maken in deze hachelijke omstandigheden?

Hoe werkt Warhammer 40,000: Wrath & Glory?
Wrath & Glory gebruikt een 6 dobbelsteen-pool systeem dat Warhammer 40.000 spelers direct vertrouwd zal zijn en voor ieder ander gemakkelijk te leren. Het systeem heeft een heleboel leuke functies, en leren is veel leuker als je echt aan het spelen bent! We hebben hier een paar van de basisprincipes belicht; lees Sarah Kaiser's ongelooflijke strip op de Warhammer Community website voor een geweldige inleiding tot het spel.

Telkens als je personage iets probeert te doen en het resultaat onzeker is, rol je een Test op basis van de Attributen en Vaardigheden van je personage. Een resultaat van 4 of 5 op een dobbelsteen telt als een Icoon. Krijg je meer Pictogrammen dan het Moeilijkheidsgetal, dan slaag je in wat je ook probeert te doen. Resultaten van 6 tellen voor 2 Pictogrammen, en kunnen ook gebruikt worden voor extra effecten, zoals meer informatie krijgen van een taak, of hem sneller doen. 

Voeg de Woede dobbelsteen toe voor extra drama bij elke worp. Een resultaat van 6 op de Wrath dobbelsteen levert je een punt Wrath op en veroorzaakt een glorieus bloederige critical hit in een gevecht. Een resultaat van 1 op de Wrath dobbelsteen veroorzaakt een narratieve Complicatie, ongeacht of je faalde of slaagde; de perfecte gelegenheid voor spelers en GMs om samen te werken aan een meer boeiend verhaal. 

De gevechten zijn snel, vloeiend, en onmiskenbaar dodelijk met krachtige wapens, bolters, en brutale critical hit tabellen - precies wat je van Warhammer: 40,000. Interactie-aanvallen laten ook personages die geen twee meter lange, in ceramiet gehulde transmensen zijn, meedoen. Gebruik je Tech Skill om een vijand af te leiden met een Cherubijn, of Intimideer ze met je Commissariale aanwezigheid. 

Gratis downloads voor Warhammer 40,000: Wrath & Glory
Cubicle 7, de uitgever van Warhammer 40,000: Wrath & Glory, biedt ook enkele gratis downloads aan. Klik bijvoorbeeld hier voor een Fillable Character Sheet, Calculating Character Sheet, Print Friendly Character Sheet, Character SheetParty Sheet en Legacy Character Sheet.

Als je op zoek bent naar een spannend avontuur om te spelen, dan is er een gratis download van Graveyard Shift. Graveyard Shift is een clandestiene missie, perfect om de spelers kennis te laten maken met de verschrikkingen van het dagelijkse leven (en de dood) in het 41ste Millennium. In opdracht van een ondervrager van de Inquisitie om een gevaarlijk xenotech artefact terug te halen, verkennen de Agenten een fabriek voor de productie van stijfsel van lijken, ontmoeten ze schurkachtig gespuis, en struinen ze de gevaarlijke woestenij van de Boneyards af voor ze de confrontatie aangaan met de profane gevaren van xenos technologie. Dit avontuur kan gespeeld worden als een introductie tot Wrath & Glory, of ingevoegd worden in een lopende campagne in het Gilead Systeem. De keuzes die de Agenten in de loop van dit avontuur maken hebben bijna gegarandeerd ruimere repercussies, zoals gedetailleerd in de Resolutie.