Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West
Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West
Ticket To Ride - Map Collection: Frankrijk + Old West
0 Review | Review toevoegen
Ticket to Ride Map Collection: Volume 6 - France & Old West bevat een dubbelzijdig speelbord met aan de ene kant Frankrijk en aan de andere kant de westelijke helft van de Verenigde Staten....

Artikelnummer

75169

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

0824968721285

‚ā¨¬†36,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Ticket to Ride Map Collection: Volume 6 - France & Old West bevat een dubbelzijdig speelbord met aan de ene kant Frankrijk en aan de andere kant de westelijke helft van de Verenigde Staten.

In de Frankrijk-helft van deze uitbreiding verzamelen 2-5 spelers treinkaarten en claimen routes om tickets in de hand te voltooien, maar de meeste sporen op het bord zijn niet gekleurd! Elke keer dat je kaarten trekt, moet je een gekleurde tegel nemen die 2-5 treinwagons lang is en die tegel op een lege spoorbedding leggen. Zodra je dit gedaan hebt, kan elke speler de route claimen door de juiste gekleurde kaarten uit de hand af te leggen, zoals in elk ander Ticket to Ride spel. (Eenmalige routes zijn al gekleurd, en de kaart bevat een aantal grijsgekleurde veerboot routes).

Meerdere spoorbeddingen op het bord overlappen elkaar, en zodra een tegel op het bord is gelegd zijn alle spoorbeddingen die door deze tegel worden doorkruist verboden en kan er niets op worden gebouwd. Aan het eind van het spel scoren de spelers hun kaartjes, met bonussen voor de langste aaneengesloten route en de meeste voltooide kaartjes.

In de Oude Westen helft van de uitbreiding beginnen 2-6 spelers het spel door (in omgekeerde spelersvolgorde) een startlocatie te kiezen voor één van hun drie stadsdelen. De eerste route die een speler claimt moet deze stad als één van de twee eindpunten van de route hebben, en elke volgende geclaimde route moet aansluiten op het bestaande netwerk van die speler.

Nadat een speler een route heeft geclaimd, kan hij een van zijn overgebleven steden aan beide uiteinden van die route plaatsen door een passend paar treinkaarten af te leggen. In elke stad kan maar één stadmarker liggen. Als een speler een route bouwt die aansluit op een stad van een andere speler, dan claimt de eigenaar van de stad de punten voor de route, niet de speler die de treinen plaatst. Als beide eindpunten van de route steden hebben, dan krijgt de eigenaar van elke stad deze punten. Wie in deze uitbreiding de meeste kaartjes aflevert krijgt 15 bonuspunten.

Als variant kun je Old West spelen met Alvin the Alien. Geen enkele speler kan het spel beginnen in Roswell, en de eerste speler die een route naar Roswell bouwt is 10 punten waard, en plaatst vervolgens de Alvin marker in een stad die hij controleert. De volgende speler die een verbinding maakt met deze stad krijgt 10 punten en verplaatst Alvin zoals eerder. Wie aan het eind van het spel Alvin controleert krijgt 10 bonuspunten.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Spel

Leeftijd
8+
Aantal spelers
2-6
Speelduur
30-60 min.
Moeilijkheid
Makkelijk - familie spel (8+)
Taal
Engels
Frans
Duits
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
5 spelers
6 spelers
Uitgever
Days of wonder
Auteur
Alan R. Moon
Type
Uitbreiding

Taal-

Engels-
Frans-
Duits-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Uitbreiding-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-
6 spelers-