Trajan Trajan
Trajan Trajan
Trajan
0 Review | Review toevoegen
110 na Christus. Het Romeinse rijk wordt geregeerd door keizer Trajanus. De grenzen zijn eindelijk onder controle en alle aandacht kan gericht worden op de interne zaken. Het uitbreiden van de...

Artikelnummer

400159

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

5060156400159

‚ā¨¬†44,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
110 na Christus. Het Romeinse rijk wordt geregeerd door keizer Trajanus. De grenzen zijn eindelijk onder controle en alle aandacht kan gericht worden op de interne zaken. Het uitbreiden van de stad, verkrijgen van macht in de senaat, het onderhouden van legers, het stimuleren van de overzeese handel en natuurlijk heeft het volk ook de nodige behoeften: religie, brood en spelen.

Iedere speler heeft een eigen actiecirkel. Deze bestaat uit zes bakjes, gevuld met actiestenen. Neem alle stenen uit een bakje en verdeel deze kloksgewijs één voor één in de volgende bakjes. Het bakje waarin je eindigt bepaalt welke actie je mag uitvoeren. Dit ingenieus spelsysteem leent Trajan van het eeuwenoude Afrikaanse spel Mancala. Er is nu echter een laag aan toegevoegd: de actiestenen hebben namelijk verschillende kleuren. En als je de juiste kleurencombinatie weet te verzamelen in het bakje waarin je eindigt, kan je speciale opdrachten uitvoeren.
Met de actiecirkel plan je dus welke van de zes verschillende acties je zal uitvoeren.
Op het grote spelbord vind je zes minispellen, elk gekoppeld aan een actie. Hoe eerder je helpt bouwen aan Rome, hoe prestigieuzer de gebouwen zijn. Deze leveren niet enkel overwinningspunten op, maar zorgen ook voor extra acties. Ook kan je legioenen Europa insturen: wie als eerste in een gebied aankomt, krijgt de meeste overwinningspunten.
Hoe vaker je naar de senaat gaat, hoe belangrijker je wordt. Je haalt daarbij bonussen binnen voor het einde van het spel. Verder kan je lucratieve opdrachten uitvoeren voor je actiecirkel, in de haven goederen verhandelen en het forum bezoeken.

Elk kwartaal moet je aan drie behoeftes van het volk voldoen: religie, brood en spelen. Deze haal je meestal op het forum of uit Europa. Het is belangrijk om hierin te investeren, want anders daal je flink in aanzien en was al het harde werk voor niets. Na vier kwartalen wordt de balans opgemaakt. Bonussen voor gebouwen en bonustegels van de senaat worden verrekend en de glorieuze winnaar bekend gemaakt. Heil Caesar!

Speelduur
Aantal spelers
Leeftijd
Uitgever
Designer
Soort
Taal
Taalonafhankelijk
Ranking (BGG)
90 minuten
2-4
12+
HUCH!
Stefan Feld
Strategie
Nederlands, Engels, Frans, Duits
Ja
Top 100

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Leeftijd
12+
Aantal spelers
2-4
Speelduur
90 - 120 min.
Moeilijkheid
Moeilijk - expert spel (12+)
Taal
Nederlands
Engels
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
Type
Strategie