Clever 4Ever
Clever 4Ever
1 Review | Review toevoegen
Clever 4Ever is het vierde deel uit de Clever dobbelserie. Wederom uren spelplezier voor jezelf of voor het hele gezin!

Artikelnummer

999-CLE11

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8720289474188

‚ā¨¬†15,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 9

Variatie: Clever 4Ever
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Hoe speel je Clever 4Ever?

Net als in het Clever basisspel ga je in deze vierde editie zoveel mogelijk punten verzamelen. Door middel van 5 verschillende categorieën en de bonusacties probeer je met de dobbelstenen zo slim mogelijk combinaties op je scorevel in te vullen. Dobbelstenen die je niet gebruikt gaan naar het dienblad, waardoor ook je tegenspelers tijdens jouw beurt dobbelstenen kunnen kiezen. 

Voor doorgewinterde Clever-spelers is dit bekend terrein. Maar wat zijn de nieuwe categorieën? De kleuren blauw, geel, groen, roze en grijs geven ieder op hun eigen manier punten:

De gele categorie bestaat uit 3 rijen. Bij de bovenste rij mag je alleen oplopende getallen invullen. De rijen daaronder kun je naar eigen inzicht invullen. De tweede rij vormt minpunten, de derde rij normale punten. Hoe meer vakjes je invult, hoe meer bonussen je krijgt.

Bij de blauwe categorie ga je uit van de blauwe en de witte dobbelsteen. Samen vormen de twee dobbelstenen coördinaten waarmee je in een groot vierkant een vakje aan kunt kruisen. Je scoort punten door per rij, kolom of diagonaal minstens twee kruisjes te zetten.

Bij grijs moet je aan de hand van het getal van de dobbelsteen keer op keer velden invullen. Een veld bestaat uit een aantal vakjes, dat overeen moet komen met het aantal ogen van de dobbelsteen. Ook moeten de nieuwe velden aan eerder aangekruiste velden grenzen.

Groen bestaat uit een rij vakjes die je van links naar rechts moet invullen. Elk vakje is in tweeën gesplitst. De onderste helft geeft je direct een bonus. De andere helft geeft in combinatie met de eerste helft het totaal aantal punten. Je mag zelf kiezen of je eerst een vakje geheel afmaakt of dat je liever eerst de onderste helften invult om snel bonussen te scoren.

Ook roze bestaat uit een rij vakjes. Je mag per vakje elk getal invullen dat de dobbelsteen aangeeft. Elk getal heeft bij roze echter een eigenschap. Zo geeft een 5 direct de bonus onder het vakje, terwijl je met een 3 direct een tweede 3 mag noteren, maar geen bonussen mag pakken. 

Alle categorieën zitten weer vol met bonussen die combinaties en kettingreacties kunnen veroorzaken. Wie zo slim mogelijk deze combinaties weet te gebruiken, wint Clever 4ever.

Wie wint Clever 4Ever?

Het spel stopt na een vooraf vastgelegd aantal rondes. Daarna is het tijd voor de puntentelling. Op de achterzijde van elk scoreformulier vind je een tabel. Hier vul je als speler in hoeveel punten je per vak hebt verdiend. 

De score van je bonusvosjes bereken je als volgt. Tel het aantal vosjes en vermenigvuldig dit met de laagst behaalde waarde van alle vakken.

De speler met de meeste punten wint het spel!

Bekijk de volledige speluitleg van Clever 4Ever in deze video:

Check ook de ander versies van Clever

Kan je geen genoeg krijgen van het Clever dobbelspel? Check dan snel de andere versies van deze populaire reeks.

Alle versies van Clever spel

Sorteren op:

Review toevoegen
Sarah van Het Spelhuis - 09-11-2022 21:44

Wat mij betreft de leukste Clever omdat je nog meer combinatie-mogelijkheden hebt!

Taal-

Nederlands-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Dobbelspel-
Roll & Write-

Aantal spelers-

1 speler-
2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-