Virus! Virus! Virus! Virus! Virus!
Virus! Virus! Virus! Virus! Virus!
Virus!
3 Reviews | Review toevoegen
Virus! - het meest besmettelijke kaartspel Er wordt alarm geslagen in het ziekenhuis zodra het laboratorium er -iets te laat- achter...

Artikelnummer

00469

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

8717072039662

‚ā¨¬†12,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 6

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Virus! - het meest besmettelijke kaartspel

Er wordt alarm geslagen in het ziekenhuis zodra het laboratorium er -iets te laat- achter komt dat de viruscontainers niet zo leeg waren als ze dachten. Het is jouw missie om als eerste deze uitbraak te stoppen, de virussen te vernietigen, en een gezond lichaam zonder virussen te krijgen. Voorkom de verspreiding van deze verschrikkelijke virussen. Probeer als eerste speler vier gezonde organen (zonder virussen) in je “lichaam” te hebben

Een speler kan in zijn beurt:
> Eén tot drie kaarten afleggen en zijn hand tot drie kaarten aanvullen.
> Eén kaart uitspelen, dit mag zijn: een gezond orgaan in zijn lichaam plaatsen. een virus op een orgaan bij een andere speler plaatsen. Plaats je een tweede virus op hetzelfde orgaan, dan wordt dit orgaan verwijdert een medicijn op een eigen orgaan plaatsen (ter vaccinatie tegen andere virussen) of om een reeds geplaatst virus te verwijderen. Plaats je een tweede medicijn op een orgaan dan is dit orgaan immuun tegen andere virussen. Een “dokter” kaart uitspelen, dit zijn speciale actie kaarten waarbij je organen kunt stelen, omruilen, virussen verspreiden en handkaarten van andere spelers afleggen.


Naam
Speelduur
Aantal spelers
Leeftijd
Uitgever
Designer
Soort
Taal
Taalonafhankelijk
Ranking (BGG)
Virus!
20 minuten
2-6
8+
Tranjis Games
Domingo Cabrero, Carlos López, Santi Santisteban
Familiespel, Partyspel, Kaartspel
Engels, Nederlands
Ja
Top 2500
 

 

Sorteren op:

Review toevoegen
Koen Ferson - 17-06-2022 17:55

Heel tof en snel spel. Simpele regels dat ervoor zorgen dat jong en oud ervan kunnen genieten. Qua fun, strategie en leeftijd, vergelijkbaar met UNO. Fun for everybody!

Koen - 27-05-2022 19:49

Zeer leuk kaartspel met simpele regels en duidelijke kleuren waardoor ook jonge kinderen dit spel snel onder de knie hebben.
We spelen dit spel nu bijna dagelijks met onze zoon van 7, bijna 8 die ons soms gewoon genadeloos inmaakt. De spelletjes zijn ook vrij kort wat dus ook goed is voor personen met korte attentiespanne.
Ook voor volwassenen is deze zeer tof omwille van het competitief aspect (je moet immers als eerst een "gezond lichaam" hebben. Ondertussen moet je ook zorgen dat je tegenstanders je niet voor zijn en kun je hun dwarsbomen via virussen of organen te stelen (of zelfs een heel lichaam). Het niveau van dwarsbomen doet me heel sterk denken aan spellen als Munchkin.
Zeker een aanrader voor zowel party gamers als voor gezinnen en casual gamers. Ook ideaal om mee te nemen op vakantie.

Saar van Het Spelhuis - 21-01-2022 11:24

Ik kende dit spel niet maar het was echt verassend leuk! Vooral het feit dat je elkaar kunt dwarszitten, elkaars kaarten besmetten en stelen is echt een leuke eigenschap. Kortom een vlot kaartspel om met de hele familie te spelen.