Ticket to Ride Europa Ticket to Ride Europa
Ticket to Ride Europa Ticket to Ride Europa
Ticket to Ride Europe [NL]
3 Reviews | Review toevoegen
Ticket to Ride Europe is een stand-alone versie van het originele bordspel Ticket to Ride. Claim in dit spel trajecten tussen verschillende Europese steden en verzamel de meeste punten!

Artikelnummer

7560

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

0824968717523

‚ā¨¬†39,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 4

Variatie: Ticket to Ride Europe [NL]
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Het verschil tussen Ticket to Ride Europe en Ticket to Ride basisspel

In tegenstelling tot het Ticket to Ride basisspel, speel je in Ticket to Ride Europe niet in de USA, maar in het Europa tijdens de wisseling van de 19de en 20ste eeuw.

Van de steile rotsen van Edinburgh naar de zonverlichte dokken van Constantinopel, van de stoffige straatjes van Pamplona naar het winderige station van Berlijn; Ticket to Ride Europe neemt je mee op een nieuw treinavontuur door de grootste steden van Europa. Waag jij je aan een reis door de donkere tunnels van Zwitserland? Ga je aan boord van een veerboot over de Zwarte Zee? Of richt je prachtige treinstations op in de grote hoofdsteden van de oude rijken? Je volgende stap maakt van jou misschien de grootste treinmagnaat van Europa!

Hoe speel je Ticket to Ride Europe?

Ticket to Ride Europa speel je in principe op dezelfde manier als het originele bordspel. Het doel van iedere speler is om zoveel mogelijk lange treinroutes aan te leggen om grote steden met elkaar te verbinden. Ook voor deze versie zijn de spelregels snel onder de knie te krijgen, waardoor het geschikt is voor spelers vanaf 8 jaar.

De spelers moeten In Ticket to Ride Europe dus spoorverbindingen leggen tussen verschillende grote Europese steden. 

Tijdens een spelbeurt kan je de volgende acties doen: 
- een treinverbinding aanleggen tussen twee steden
- treinkaarten bijnemen
- nieuwe bestemmingskaarten nemen
- een station plaaten

Nieuwe spelelementen in Ticket to Ride Europe

Een interessante reden om Ticket to Ride Europa te kopen, is omdat het nieuwe spelelementen bevat die je niet in het origininele spel vindt.

Stationnetjes: Iedere speler kan maximaal drie stationnetjes vn zijn kleur inzetten in het spel. Hierdoor kan je aangrenzende routes van tegenspelers als eigen weg beschouwen. Maar zet ze slim in, want elk stationnetje kost je kaarten. En aan het einde van het spel krijg je 4 punten extra per stationnetje dat je niet hebt ingezet.

Tunnels: In Ticket to Ride Europe kan je door tunnels in de bergen. Wil je door een tunnel, dan betaal je kosten in treinkaarten en eventueel extra taxen.

Veerboten: Je kan ook met een veerboot over het water. Hier moet je als speler wel minstens één locomotief (jokerkaart) voor betalen. Het aantal dat je moet betalen, staat aangegeven op het spelbord.

Hoe eindigt het Ticket to Ride Europa spel?

De laatste spelronde van Ticket to Ride Europe start wanneer een speler nog maar twee of moinder treintjes in voorraad heeft. Nadat het spel is afgelopen, worden de punten geteld. De punten van de bestemmingskaarten worden opgeteld (of afgetrokken). De speler met de langste treinroute krijgt trouwens 10 punten extra. Ook ongebruikte stationnetjes leveren punten op.

Lees de volledige spelregels van Ticket to Ride Europe.

Ontdek alle Ticket to Ride versies en uitbreidingen

Even genoeg Ticket to Ride Europa gespeeld? Dan zijn er nog tal van uitbreidingen en andere versies van het spel. Zo kun je Ticket to Ride Europe 1912 spelen als uitbreiding van basisspel Ticket to Ride Europe (wat je wel nodig hebt dan).

Wil je jonge kinderen gezellig mee laten spelen? Waarom dan geen potje Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis spelen?

Ontdek alle versies en uitbreidingen van Ticket to Ride.

Wist je trouwens dat er in 2021 een jubileumeditie van Ticket to Ride Europe verscheen? De 15th Anniversary Deluxe editie.

Bescherm je speelkaarten

Wil je je Ticket to Ride-kaarten beschermen tegen vettige vingers en kreuken? Met deze art sleeves, speciaal ontworpen voor dit spel, gaan ze extra lang mee.

Sorteren op:

Review toevoegen
Michiel van Dijk - 18-06-2022 14:07

Nadat mijn zoon (6 jr) het spel even van zijn tante mocht lenen was hij helemaal enthousiast. Dus zelf het spel gekocht. Was het eerst vergeten te bestellen (toen ik de UK versie kocht met nog twee spellen) maar door een uitstekende service van het Spelhuis als nog het spel kunnen ontvangen.

Mijn zoon helemaal enthousiast en zijn vader en moeder ook.

Spel is goed te volgen omdat je maar 1 actie per beurt mag uitvoeren. Het wordt hier vaak gespeld, ondertussen ook met de uitbreiding van 1912.

Anja - 17-04-2017 17:43

Aanvulling bij mijn vorige review: mijn dochters zijn 9 en net 11 jaar.

Anja - 17-04-2017 17:40

Ticket to Ride was een schot in de roos, mijn twee dochters van 9 en (net) 11 vinden het super, maar ook mijn man en ik zijn fan.Het is heel leuk om als gezin te doen!
Ik had ooit al eens de gewone "Ticket to ride" gespeeld, en von ddat toen ook heel leuk, maar dat is in de VS, Voordeel van Europe is dat het bekender terrein is én dat er enkele extra functionaliteiten zijn (zoals veerboten, tunnels en stations) die het wat gevarieerder maken. Wij zijn begonnen met het heel simpel te spelen, en dan telkens iets extra erbij genomen.
Het is een vrij vlot spel, omdat elke speler telkens maar één ding mag doen (extra kaarten nemen OF weg afleggen OF station plaatsen ...), dus niet eindeloos wachten op elkaar (behalve als er grote twijfelaars tussen zitten).

Spel

Leeftijd
8+
Aantal spelers
2-5
Speelduur
30-60 min.
Moeilijkheid
Makkelijk - familie spel (8+)
Taal
Nederlands
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
5 spelers
Uitgever
Days of wonder
Auteur
Alan R. Moon
Type
Familiespel

Taal-

Nederlands-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Familiespel-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-