Deus Deus
Deus Deus
Deus
1 Review | Review toevoegen
Het spel Deus speelt zich af in het Oude Griekenland. Het is een combinatie tussen bordspel en kaartspel. De spelers strijden om de heerschappij over land en zee.

Artikelnummer

794307

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

5425028270108

‚ā¨¬†44,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Het spel Deus speel je op een modulair spelbord. De aandrijving van het spel Deus gebeurt met de handkaarten. De spelers kunnen kaarten uit hun hand bouwen. Ze krijgen dan het voordeel van op de kaart, maar mogen ook de speciale eigenschappen toepassen van de andere kaarten in de kolom waar de kaart wordt afgelegd. Verder mogen ze ook een gebouw op het spelbord plaatsen.

Nutteloze kaarten kunnen geofferd worden aan één van de vijf Griekse Goden. In ruil hiervoor ontvangen de spelers een bonus (zoals bijvoorbeeld grondstoffen of goud) en mogen ze hun hand weer aanvullen. Het blijft dus telkens een tactische keuze voor de speler: kaart bouwen of wegdoen?

Sorteren op:

Review toevoegen
Bert VH - 15-09-2022 09:27

Een absolute aanrader voor als je iets meer dan catan wil. Veel concepten lijken hetzelfde maar uitgebreid (grondstoffen, een algemene kaart, koloniseren, opbouwen), maar de ruilhandel is hier niet aanwezig. Wat WEL aanwezig is, is een bijna absurd leuke combo machine. Want elke kaart die je bouwt zorgt ervoor dat je alle kaarten van die kleur (opnieuw) activeert, en door de bewoording van de meeste kaarten wordt dit meer naarmate je je koninkrijk aan het uitbouwen bent. Je valt anderen niet rechtstreeks aan, maar het scheelt niet veel. De regels zijn vrij eenvoudig, al zijn er een paar kleine dingen waar je wel moet weten. Maar dat is een detail in vergelijking met wat je krijgt.
Enige wat ik een nadeel moet noemen is dat dit spel Frans en Nederlands is (lees: je krijgt twee boeken speelkaarten in plaats van één). De uitbreiding lijkt echter alleen verschenen in het Engels.

Taal-

Nederlands-
Frans-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-
6 spelers-