Filter

close
0
Onbeperkt
0
Onbeperkt

Funko Pops zijn plastic verzamelfiguren die vooral herkenbaar zijn aan hun grote hoofd en kleine lijfje. Ze worden gemaakt door het Amerikaanse bedrijf Funko. Noem een thema en Funko heeft er poppetjes van gemaakt: Harry Potter, Frozen, Game of Thrones, ... De poppetjes zijn ongeveer 10 centimeter groot.Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
Collectors' Cases (voor Funko POP)

Collectors' Cases (voor Funko POP)

17,99

Prijs per stuk

remove add
Bestellen

Op voorraad

(0)
   1  2  

Verzamelen

Als kind heb ik heel wat verzameld. Van postzegels tot Jommeke-strips. En laat dat nu ook een van de leukste dingen aan Funko Pops zijn: het verzamelen. Let op, want het kan een dure hobby worden. Funko Pops zijn niet goedkoop, maar het goede nieuws is dat ze vaak wel goed hun waarde behouden. We raden echter niet aan om Funko Pops enkel te verzamelen als investering, maar wel omdat je ze leuk vindt. 
 

Hoe begin je met Funko Pops verzamelen?

Er zijn op dit moment meer dan 20.000 verschillende Funko Pops. Hoe begin je daar in godsnaam aan? Je kan natuurlijk eender welke Funko Pops verzamelen, bijvoorbeeld de Pops die jij erg leuk vindt. Maar de meeste verzamelaars willen graag volledige series verzamelen. Een serie is eigenlijk een lijn van poppetjes die binnen 1 thema horen. De zoektocht naar de ontbrekende poppetjes maakt het verzamelen zo leuk.

Voorbeelden van populaire series zijn:

• Harry Potter
• Game of Thrones
• Frozen
• Nightmare Before Christmas
• Marvel
• My Little Pony
• Disney
• Fantastic Beasts
• Star Wars
• South Park

 

Hoe hou ik mijn verzameling Funko Pops bij?

Er bestaat een speciale Funko app waar je je verzameling op kan bijhouden. Zo heb je altijd en overal een overzicht van welke Funko Pops je al hebt en hoeveel ze waard zijn. Je kan in de Funko app ook een verlanglijstje bijhouden. Ideaal om door te geven als het bijna je verjaardag is. 

Een beetje Funkp woordenschat

Ben je een beginner als het aankomt op Funko Pops? Dan leggen we je graag wat woorden uit.
 

Bijzondere Funko's:
Chase: Een net iets andere editie dan de normale Pop
Vaulted: Een Funko Pop die niet meer wordt gemaakt.
Rare: Zeldzaam
Exclusive: Exclusief uitgebracht voor een bepaald bedrijf of beurs
Grail: Een Funko Pop die je heel graag wil hebben. Dit kan voor iedereen een andere Pop! zijn.
Oversized: Een Funko Pop die groter is dan de standaard 4". Ze zijn bijvoorbeeld 6" of 9".
Metallic: Afgewerkt met een metaalachtige verf
GITD: Glow in the Dark
Translucent: (Half)doorzichtig afgewerkt
Flocked: Een Funko Pop met een vachtje in plaats van glad plastic
Patina: De Funko Pop ziet eruit alsof die een oxidatielaagje heeft gekregen

 

Funko Games

Funko heeft ook gezelschapsspellen met de Funko poppetjes gemaakt. Het spel heet het Funkoverse Strategy Game en bestaat in heel veel verschillende uitvoeringen. Elke Funkoverse doos heeft een bepaald thema (bv. Harry Potter) en bevat een aantal Funko mannetjes, een speelbord, kaarten, ... in dat thema. Kortom alles wat je nodig hebt om het spel te spelen. Je kan de mannetjes van verschillende Funkoverse dozen ook met elkaar mengen. In het Funkoverse Strategy Game ga je je Funko poppetje over het bord laten bewegen en acties laten doen. Het spel duurt ongeveer 30 tot 60 minuten en kan gespeeld worden vanaf 10 jaar. De Funkoverse spellen zijn in het Engels.