Opgelet! Door vertragingen bij Bpost kan het zijn dat je pakketje iets langer onderweg is dan normaal.
Gloomhaven
Gloomhaven
1 Reviews | Review toevoegen

Gloomhaven is a game of Euro-inspired tactical combat in a persistent world of shifting motives. Players will take on the role of a wandering adventurer with their own special set of ...

Verzendkosten

€ 0,00 

€ 149,99
Prijs per stuk

 

Dit product is niet in voorraad. Wil je dat we het voor jou bestellen bij onze leverancier? Neem dan contact met ons op.

Op verlanglijst
 

| Meer

Heb je een vraag over dit product?

Laat het ons weten.

Gloomhaven is a game of Euro-inspired tactical combat in a persistent world of shifting motives. Players will take on the role of a wandering adventurer with their own special set of skills and their own reasons for travelling to this dark corner of the world. Players must work together out of necessity to clear out menacing dungeons and forgotten ruins. In the process they will enhance their abilities with experience and loot, discover new locations to explore and plunder, and expand an ever-branching story fueled by the decisions they make.

Naam
Speelduur
Aantal spelers
Leeftijd
Uitgever
Designer
Soort
Taal
Taalonafhankelijk
Ranking (BGG)
Gloomhaven
90-150 minuten
1-4
12+
Cephalofair Games
Isaac Childres
Strategie, Coöperatief
Engels
Nee
Top 20

 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Kevin - 20-04-2018 09:35

Waar te beginnen? Dit spel was van meet af aan een extreem succes via Kickstarter en is nog steeds zeer moeilijk te verkrijgen door de extreem hoge vraag. Terecht, want Gloomhaven is HET boardgame voor liefhebbers van alles waar boardgamen voor staat, vandaar ook de stevig verankerde nr1 positie op de website der boardgames boardgamegeek. Het spel zelf wordt het best gespeeld met een vaste groep spelers (2 tot 4) als een campagne van aaneengesloten scenario’s waarbij een karakter gekozen wordt uit een reeks zeer diverse en unieke personages (geen stereotypes hier) die op avontuur gaan in de fictieve wereld van Gloomhaven. Het spel wordt co-operatief (als groep) gespeeld tegen het in het spel verwerkte A.I. door het om beurt spelen van kaarten eigen aan je personage. Lijkt simpel, maar het systeem zit verbluffend inventief in elkaar. Personages hebben een doel en zullen na verloop van tijd hun eigen weg gaan waardoor nieuwe content wordt vrijgespeeld. Dit vrijspelen van nieuwe dingen is uiteraard erg spannend en verschillend al naargelang de keuzes die je als groep maakt.
Gloomhaven lijkt een duur spel, maar het is onwaarschijnlijk wat je terugkrijgt voor je investering. Meer dan 2000 componenten zitten er in deze 9,8kg zware doos, en het moet gezegd, enige organisatie in het geheel is een must om spellen op een deftige tijd op te stellen en weer op te bergen, maar dat is gewoon een deel van het avontuur. Bovendien bevat deze doos genoeg materiaal voor letterlijk jaren speelplezier! (Een campagne omvat tussen 50-80 scenario’s uit een scenario boek met 95 scenario’s)
Het is eigenlijk heel simpel: dit spel is ontworpen door mensen met een onvoorwaardelijke liefde voor boardgamen en eenieder die ook maar een beetje interesse heeft voor bordspellen, roleplaying of RPG videogames zal zichzelf gedurende lange tijd verliezen in deze wereld.
En voor wie veel niet genoeg is, er is online op BGG (boardgamegeek) een enorme commune ontstaan waar de maker samen met de fans een hoop extra speelmateriaal heeft ontworpen zoals mini-campagnes, solo-scenario’s, zelfs alle ontwerpen zijn beschikbaar om zelf mee aan de slag te gaan! Bovendien zijn er reeds 2 uitbreidingen aangekondigd, waarvan de eerste normaal gezien eind 2018 uitkomt.
Besluit: hou je van boardgames? Gloomhaven is het beste van het beste!!!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * hebben we nodig om je vraag te kunnen beantwoorden.

Je vraag is verzonden. Bedankt!

We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt zowel functionele als niet-functionele cookies. Meer info in ons Cookiebeleid.