Risk Legacy Risk Legacy
Risk Legacy Risk Legacy
Risk Legacy
0 Review | Review toevoegen
Een nieuwe, innovatieve uitgave van het klassieke bordspel!

Artikelnummer

AH A5301

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

5010993911325

‚ā¨¬†69,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 2

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Risk Legacy is een spannend voorbeeld van een Legacy gezelschapsspel. Het is een herinterpretatie van het klassieke bordspel Risk, dat al decennialang geliefd is bij spelers over de hele wereld. In Risk Legacy worden de bekende elementen van Risk gecombineerd met een evoluerend en veranderend speelbord, waardoor elke speelsessie uniek is en blijvende gevolgen heeft voor toekomstige potjes.

Het spel begint met een standaard Risk-kaart, maar naarmate je speelt, zullen er veranderingen plaatsvinden. Spelers hebben de mogelijkheid om hun eigen unieke stempel op het speelbord te drukken door stickers te plaatsen, territoria te hernoemen en zelfs nieuwe regels en gebeurtenissen te ontgrendelen. Deze permanente veranderingen maken elke nieuwe potje een voortzetting van de vorige, waarbij de geschiedenis van het spel zich ontvouwt naarmate je verder gaat.

Een van de opvallende kenmerken van Risk Legacy is het idee van "verzegelde pakketten". Deze pakketten bevatten geheime inhoud die pas geopend wordt wanneer bepaalde voorwaarden in het spel zijn vervuld. Het kunnen nieuwe speelstukken zijn, extra regels, of zelfs verrassingen die het spel volledig transformeren. Dit element voegt een element van ontdekking en opwinding toe aan elke speelsessie, omdat spelers nooit precies weten wat ze kunnen verwachten.

Een ander opvallend aspect van Risk Legacy is het concept van persoonlijke overwinningen. Elke speler heeft een unieke factie of groep waarmee ze spelen, en naarmate het spel vordert, kunnen spelers speciale voordelen ontgrendelen die alleen voor hun factie gelden. Dit creëert een gevoel van progressie en differentiatie tussen spelers, wat bijdraagt aan de speelervaring.

Risk Legacy is ontworpen als een campagnespel, bestaande uit een reeks van vijftien speelsessies. Elke sessie bouwt voort op de vorige en introduceert nieuwe elementen en uitdagingen. De beslissingen die spelers nemen, zullen de toekomstige dynamiek van het spel beïnvloeden en zorgen voor een evoluerend verhaal waarbij spelers rivaliserende facties zijn die strijden om controle over een veranderende wereld.

Het unieke van Risk Legacy ligt in de combinatie van de vertrouwde gameplay van het oorspronkelijke Risk met het concept van permanente veranderingen en een doorlopende campagne. Dit maakt elke speelsessie een unieke en gedenkwaardige ervaring, waarbij spelers betrokken raken bij het vormgeven van het spel en het creëren van een eigen speelwereld. Risk Legacy heeft veel lof gekregen van spelers en critici vanwege zijn innovatieve aanpak en de mogelijkheid om een uniek spelverhaal te ontdekken en te ontwikkelen.


 

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Spel

Leeftijd
13+
Aantal spelers
3-5
Speelduur
60-90 min.
Moeilijkheid
Moeilijk - expert spel (12+)
Taal
Engels
Taalafhankelijk
Aantal spelers:
3 spelers
4 spelers
5 spelers
Uitgever
Avalon Hill
Auteur
Rob Daviau, Chris Dupuis
Type
Legacy spel

Taal-

Engels-
Taalafhankelijk-

Type spel-

Legacy-
Wargame-

Aantal spelers-

3 spelers-
4 spelers-
5 spelers-