Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6)
Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6) Fold-a-pic (5-6)
Fold-a-pic (5-6)
0 Review | Review toevoegen
30 pagina's vol met slimme taken om je ruimtelijk inzicht, fijne motoriek en logica te trainen!

Artikelnummer

TBB038

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

4744646011438

‚ā¨¬†6,99
‚ā¨¬†5,94
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 5

Wat je nog moet weten:
product pro icon
Makkelijk mee te nemen
Variatie: Fold-a-pic (5-6)
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Bij het vouwen van een vel papier voer je tientallen gecoördineerde bewegingen uit: je houdt het papier vast, begint het op een bepaald punt te vouwen, drukt op de vouwrand, ... Hoe sneller het kind deze vaardigheden onder de knie heeft, hoe meer plezier het zal hebben met knippen en plakken, het bouwen van papiermodellen en origami, en hoe netter het zal werken met welk materiaal dan ook.

Fold-a-pic helpt bij de ontwikkeling van het ruimtelijk denken
De onderdelen van de afbeelding worden op de verschillende kanten van het blad geplaatst, en aanvankelijk zal het voor een kind niet zo gemakkelijk zijn om zich zelfs maar voor te stellen wat een eenvoudige vouw kan opleveren. Geleidelijk aan worden de opdrachten complexer, en in de meer gevorderde werkboeken kunnen zelfs de volwassenen niet altijd een manier bedenken om het stuk papier zo te vouwen dat er een afbeelding verschijnt.

Hoe werkt Fold-a-pic?
Om een tekening te maken, moeten er drie vouwen in het werkboek worden gemaakt. De vouwen moeten precies de stippellijn volgen, en de kinderen moeten een logisch probleem oplossen over de juiste volgorde van de vouwen.

En de andere werkboeken?
De werkboeken bestaan uit een hele reeks die meegroeit met de leeftijd van het kind.
In het eerste werkboekje (3-4 jaar) hoeven de kleintjes maar één keer te vouwen. Om de taak te vereenvoudigen, hebben de werkboekjes aan beide kanten van het blad een speciale stippellijn, die met witte en gekleurde lijnen wordt benadrukt. Wanneer het kind het blad begint te vouwen, verschijnt er een hint aan de andere kant: eerst de witte lijn die betekent "de stippellijn is heel dichtbij," en dan de gekleurde - "de stippellijn is bijna hier."
In het tweede werkboek (4-5 jaar), heeft elk vel papier twee vouwen, en de kinderen zullen moeten leren om de stukjes precies in elkaar te passen, zodat de afbeelding verschijnt. De plaatjes hebben een speciaal ontwerp: hun brede omtrek en verlengde uiteinden helpen om het plaatje te vouwen, zelfs als het kind de vouwlijnen een beetje gemist heeft.
In het vierde werkboek (7-8 jaar) krijgen de kinderen te maken met echte hersenkrakers, waarbij ze moeten beslissen over de volgorde en richting van maximaal vijf vouwen die nodig zijn om de stukjes samen te laten komen.

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.