Troyes Troyes
Troyes Troyes
Troyes
0 Review | Review toevoegen
Troyes is een strategisch spel waarbij de spelers in de rol kruipen van een rijke familie in de Champagnestreek in Frankrijk. Ze gebruiken hun invloed om burgers op belangrijke...

Artikelnummer

PGA010

Standaard levertijd

Voor 15:00 besteld, morgen in huis

EAN

3558380040392

‚ā¨¬†49,99
‚ā¨¬†44,99
Prijs per stuk

Voorraad in onze webshop : 1

Variatie: Troyes
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst
Troyes is een strategisch spel waarbij de spelers in de rol kruipen van een rijke familie in de Champagnestreek in Frankrijk. Ze gebruiken hun invloed om burgers op belangrijke functies te krijgen in drie verschillende vakgebieden: militie, religie en burgerij. Elk van de standen heeft unieke eigenschappen waarmee men zijn voordeel kan doen. De militie beschermt je beter tegen vijandige aanvallen, de kerk richt zich op het voltooien van de kathedraal en op het scholen van de boeren en soldaten. Door het harde werken van de boeren en handwerkers wordt je geldkist daarentegen sneller gevuld. De bevolking van de stad levert arbeidskrachten die in het spel worden voorgesteld door dobbelstenen. Je gebruikt deze dobbelstenen op verschillende manieren: om activiteiten uit te voeren, om aan de kathedraal te bouwen, om weerstand te bieden aan onvoorziene rampspoed of om voor nieuwe burgers te zorgen. Voor ieder van deze acties heb je 1 tot 3 dobbelstenen nodig.

Vergeet niet om de invloedrijke persoon, die zijn stempel op de stad heeft gedrukt, te steunen in het verwezenlijken van zijn idealen. Wanneer je doorziet wiens idealen jouw tegenstanders aanhangen, kun je daar voordeel uit halen.

De speler die aan het eind van het spel de meeste prestige, in de vorm van overwinningspunten, heeft verzameld wint het spel!

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Spel

Leeftijd
12+
Aantal spelers
2-4
Speelduur
90 - 120 min.
Moeilijkheid
Moeilijk - expert spel (12+)
Taal
Nederlands
Frans
Taalonafhankelijk
Aantal spelers:
2 spelers
3 spelers
4 spelers
Uitgever
Pearl Games
Auteur
Sébastien Dujardin, Xavier Georges, Alain Orban
Type
Strategie

Taal-

Engels-
Frans-
Taalonafhankelijk-

Type spel-

Strategie-

Aantal spelers-

2 spelers-
3 spelers-
4 spelers-